2008-12-08 21:48

Japan väckarklocka för Mikulskis Polen

Polen och Tyskland är klara för semifinalerna i B-divisionen. Men Polen övertygade inte mot Japan - och SSL-spelaren Mattias Mikulski var självkritisk efter matchen.

Polen startade VM med 14-4 mot såväl Holland som Ungern. Men mot Japan var det slut på smörliret. Visserligen blev det seger för Storvretabacken och hans vänner - men bara med 6-4.


Foto: Klas Pettersson.
 
– Vi har sjunkit i tempo och min lina får underkänt idag. Tidigare har vi öst in poäng, nu spelade vi minus. Tur att vi har tre jämna linor och att de andra levererade idag.

Till Polens försvar ska sägas att Japan gjorde en stormatch. Inställningen var fantastisk, målvakten Takanori Nakagawa likaså. Men med de vanliga coachproblemen lyckades inte japanerna få till någon toppning i slutminuterna.

– Detta var en väckarklocka för oss, och vi får ta lärdom av Japan. De spelar med stort hjärta och jag är överraskad att de spelar så bra och rolig innebandy. De är fysiska utan att vara ojusta, fortsätter Mikulski.

Alla pratar Om Tyskland-Polen som en självklar final i B-divisionen. Mikulski håller med, men ser också fallgropen.

– Vi måste ju fokusera på nästa match hela tiden, men visst är det lätt att tänka på en final mot Tyskland i O2 Arena. Det är en ganska laddad stämning mellan länderna, och det lär komma mycket fans till Prag. Jag tror på Polen, och det som talar till vår fördel är att vi har tre bra femmor, säger Mattias.

I den andra gruppen gjorde Tyskland 18-3 på Singapore. Mycket talar för att Österrike och USA tar de övriga semifinalplatserna, men två dagars gruppspel återstår innan lagen reser till Prag för att göra upp om vilken nation som vinner B-divisionen och därmed slipper kvala till VM 2010.

Författare: Micael Fasth