2008-12-10 13:18

Hyvärinens hemlighet

Täbys forward Rickie Hyvärinen är i lysande form. Efter storsegern mot Norge är VM-rookien Finlands enda spelare bland de tio bästa i poängligan.

Lite i skymundan har Finland smugit sig fram i VM. Gruppspelet avslutades med 15-5 mot Norge, och frågan är om inte Finland får ta på sig favoritskapet inför slutspelet i Prag.

- Vår form är helt klart stigande. Jag kan inte säga att vi gått på sparlåga, men det finns mer att ge. I går mot Schweiz var det jämnt i halva matchen, Estland och Danmark spelade bra försvar så där fick vi jobba för målen. Däremot var Norge en besvikelse idag, säger Hyvärinen.

Norrmännen hängde bara med en period, sedan kunde Rickie och hans kamrater leka loss. Täbyprofilen gjorde 2+3 att lägga till hans tidigare 3+1. Därmed ligger han i skrivande stund sjua i poängligan.

- Det är alltid kul att göra kassar, men i en så här kompakt turnering är det viktigaste att spelet flyter för laget. Det ska bli skitkul att möta Tjeckien i semifinalen. Vi är förberedda på att det blir tufft att ha både laget och publiken mot oss, fortsätter Rickie.

För att rookien ska bli väl omhändertagen har han fått Vesa Punkari som rumskamrat. Superbacken gör sitt sjätte VM och har rutin på det mesta. Den nye och den gamle har redan skaffat sig en särställning i den finska truppen

- Det finns inget trådlöst internet på hotellet. Men eftersom både jag och Rickie är i it-branschen har vi lyckats lösa en modemuppkoppling. Det är bara vi som har internet i hela laget, berättar Punkari.

För innebandy.se avslöjar Vesa Punkari också en hemlighet om mannen som går under smeknamnet "Pizzabagaren" hemma i Täby:

- Han har något konstigt för sig när han ska sova. Varje natt är han klädd på olika sätt. Ibland har han tröja, ibland bara strumpor. Det är alltid olika. Jag fattar inte vad han sysslar med!

Rickie Hyvärinen själv trivs utmärkt i det finska landslaget.

- Det påminner mycket om Täby. Jargongen är kanske lite annorlunda, men det är ungefär samma sorts typer.

Vem är Finlands Danne Bron-Sundbom?

- Öh... nej, ingen. Det finns bara en Sundbom. Han är unik!

Författare: Micael Fasth