2008-12-01 08:05

Hallå där...

... Dan Berger som både arbetar med Finnkampen och är VM-general för damernas VM som spelas i Västerås i december 2009. På måndagen släpps biljetterna till Finnkampen och vi har kollat läget med Dan Berger.

 
Idag släpper ni biljetterna till Finnkampen i Västerås
7 februari. Hur går arbetet inför arrangemanget?

– Det flyter på bra, många trådar som ska knytas ihop. Jag har bra medarbetare som gör ett kanonjobb och många duktiga föreningsmänniskor i länet som brukar ställa upp.

 
Västerås ska både arrangera Finnkampen och damernas VM 2009. Är Västerås en het innebandystad?
Ja, det får man väl lov att säga. Vi har ju två damlag och ett herrlag i högsta serien. Sen på det har vi sex lag till på förbundsnivå. Vi känner väl att vi är innebandyns vagga. Så intresset är stort. 
Finnkampen ska spelas i ishallen ABB Arena Nord. Hur ska ni förvandla en ishall till en bra innebandyarena?

Det är nog inget problem. Hallen är bra byggd och med några tusen på läktaren blir det bra stämning. Sen har vi anlitat ett bra bolag som ska rama in arrangemanget. Tillsammans ska vi göra ett härligt event!

 
Det bor många människor med finsk härkomst i Västerås. Arbetar ni extra hårt för det ska bli Sverige mot Finland även på läktarna?
Visst ska vi försöka få till en rejäl drabbning även i hejarklackerna. Det vore väl härligt om vi kunde ge våra gästande lag ett bra stöd. Det kommer dom behöva ...

 
Hur får man tag på en biljett till Finnkampen?
Sittplats köper man via ticnet.se. Ståplats och gruppbiljetter via vår hemsida. Eventuellt överblivna biljetter säljes på plats, men det är nog säkrast att köpa i god tid.
 

Blir det fullsatt i ABB Arena Nord den 7 februari?
Ja, det får vi hoppas. Det kommer bli en härlig drabbning och ett bra genrep inför VM 2009. Ett perfekt tillfälle att se innebandy i världsklass. Vi har ju en del lokala stjärnor som vi vill visa upp på hemmaplan.

 
Författare: Johanna Strid