2008-12-06 22:49

Fauskanger förste norrman till 100

Det var veteranerna som klev fram när Norge slog Danmark i lördagens sista VM-match. Norge fick därmed revansch på Danmark från förra VM-turneringen. Willy Fauskanger blev förste norrman att nå 100 poäng i landslaget.

Det var inget snack om saken. Norge var klart bäst i den här matchen. Man ledde med 7-0 efter två perioder. Danmark reducerade tre gånger i slutperioden och kunde snygga till slutresultatet till 7-3.

– Vi var inte med i början. Vi hade en femma med yngre spelare och de hade stora problem, kommenterade Danmarks förbundskapten Mattias Wennbring.

Radarparet för dagen var Norges Raymond Evensen och Willy Fauskanger – de två spelare som har gjort flest landskamper för Norge.

Poängbäst blev 35-årige Raymond Evensen. Han kom upp i fem poäng (2+3) trots att han missade en straff.

– Danmark hade ingen chans mot oss idag. Eftersom vi har spelare i Sverige märks det att vi har ett högre tempo.

Evensen har mer mästerskapsrutin än de flesta. Han har varit med i samtliga VM och dessutom ett EM. Men efter årets VM är det slut.

– Jag kommer säkert att fortsätta spela innebandy nästa säsong men inte i landslaget. Egentligen skulle jag inte ha varit med i detta VM heller.

Dagens jubilar hittar vi i Willy Fauskanger som gjorde fyra poäng (3+1). Därmed kommit upp i exakt 100 poäng under sina 14 år i landslaget. Han är den förste norrman som uppnår denna nivå.

På söndagen får vi se hur bra årets upplaga av det norska laget är. Då möter man nämligen Schweiz.


Kontaktperson:
Författare: Klas Pettersson