2008-12-06 13:54

Estland nära skräll - Schweiz i chock

Estland var en halv centimeter från VM-historiens största skräll. Nykomlingen gjorde en makalös insats och pressade Schweiz. Matchen slutade 7-6 och med fyra sekunder kvar sköt Kristian Talme i ribban.

Estland är nykomling i A-divisionen, och inledningsmatchen mot medaljkandidaten Schweiz borde varit en gäspning. Men det blev tvärtom. Esterna var med hela tiden och med 14 minuter kvar var de till och med i ledningen, 6-5.

- Vi är mycket besvikna, det finns ingen glädje trots att vi gjorde en bra match. Vi hade ju så många chanser, sa Estlands coach J-P Anttila.


Utan poäng men ändå så nära. Estland satte färg på inledningsdagen. Foto: wfc2008.cz.


Schweizarna var chockade trots segern. På presskonferensen satt förbundskaptenen Peter Düggeli och spelaren Roger Gerber med tomma ögon. De såg mer ut som förlorare än vinnare.

- Det kunde gått riktigt illa. Estland har ett mycket starkt lag och vi fick inte spela matchen som vi ville. Det finns mycket att analysera, sa Düggeli.

Jo, visst har Schweiz problem, även om de av tradition alltid startar VM med en svag match. Desto roligare att se Estland som tveklöst är den bästa nykomlingen i VM-historien. Mycket kretsar kring Balrogbröderna Henrik och Kristian Talme, samt Järfällas Jonas Thomson. Men de är inte ensamma!

- Vi har många bra spelare, och jag är inte förvånad över att vi spelade jämnt mot Schweiz. Vi är här för att ta en av de sju direktplatserna till nästa VM, deklarerade Anttila.

Författare: Micael Fasth