2008-12-06 16:45

Beffa: ”Sverige är bättre på allt”

Sverige bjöd Italien på en riktig lektion i VM-upptakten. Efter matchen pratade innebandy.se med Italiens Roberto Beffa som till vardags spelar i division 2-laget Värmdö IF.

– Sverige är bättre på allt. Vi har bara en spelare i laget som spelar på högsta nivå (Fabio Mutti i Wiler-Ersigen) så det är klart att temposkillnaden märks. Sedan finns det bara 400 innebandyspelare i Italien mot 130 000 i Sverige, så visst ska det vara skillnad

Beffa spelar själv i division 2 med Värmdö IF. Han har nyligen fyllt 30 och han spelar nu sitt tredje VM.
 


Roberto Beffa blev utsedd till matchens lirare i det italienska laget mot Sverige. Foto: Klas Pettersson.

 
Som junior spelade Roberto i Fornudden och under fem säsonger ar han klubbkamrat med Peter Fischerström. När det gäller övriga spelare i det svenska VM-laget är Patrik Hagberg den ende som han spelade med eller mot tidigare.

– Honom minns jag att vi mötte med juniorlaget när han spelade i Hässelby.

Vilken är er målsättning i VM?
– Ett bättre resultat än förra VM, då vi kom åtta. Tjeckerna är för starka men Ryssland ska vi slå igen. Har vi en bra dag kan vi även ta poäng mot Lettland.

Vad pratade ni i första periodpausen, då Sverige redan ledde med 7-0?
– Att vi skulle sluta gå in med för mycket respekt. Jag tycker att vi lyckades med det och lyfte oss lite under resten av matchen.

Du blev utsedd till matchens lirare. Har du blivit det i VM förut?
– Nej, det var första gången. Det var roligt, just att det blev mot Sverige också och när man spelar mot världens bästa spelare.


Författare: Klas Pettersson