2008-12-08 17:20

” Hade kunnat bli ett par mål till”

Mot Ryssland gjorde Daniel Calebsson för första gången fyra mål i en landskamp. Men han menar att det hade kunnat bli ytterligare ett par mål.

Tidigare var Calebssons målrekord tre mål i en landskamp (mot Tyskland i VM 2004). Rekordet slogs på måndagen i Ostrava, då Calebsson gjorde fyra mål mot Ryssland. Han menar dock att utdelningen inte var maximal.

– Det var ju inte så att vi hade 18 chanser och gjorde 18 mål. För egen del hade det absolut kunnat bli ett par mål till.
 


Daniel Calebsson har anledning att vara glad. Mot Ryssland gjorde han fyra mål och blev utsedd till matchens lirare. Foto: wfc2008.cz.Intrycken från söndagens fantastiska match mot Tjeckien sitter fortfarande kvar.

– Jag har sett delar av matchen på tv idag. Det var ett riktigt häftigt intryck när Tjeckien kom in på planen. Den tjeckiska publiken är grymt patriotisk.

Calebsson tror inte att det är omöjligt med en repris på söndagens match mellan Tjeckien och Sverige. Redan på söndag i Prag.

– Ja, jag tror absolut att Tjeckien kan gå till final.

Nu blickar han framåt mot först en spelledig dag och därefter den avslutande gruppspelsmatchen mot Lettland på onsdag.

– De har någon spelare som heter Janis Jansons va? Han är ju med på topp 30-listan i världen så han måste ju vara bra.

Redan på måndagskvällen väntar dock nästa tävlingsmoment, nämligen landslagets bowlingtävling. Calebsson haussar inte sig själv där.

– Nej, jag är inte alls bra. Jag får försöka ta mig över 100-strecket.


Författare: Klas Pettersson