Inför Svenska Superligan - Warberg - Innebandy.se
2017-08-22 06:05

Inför Svenska Superligan - Warberg

Förra säsongen var Warberg nederlagstippade. I år ser situationen annorlunda ut, och med ett stärkt försvar ska man kunna utmana alla lag i Svenska Superligan.
Innebandy.se har pratat med Warbergs tränare Patric Löfborg inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi startade 1 maj med sex pass i veckan. Vi valde att lägga fokus på snabbhet, spänst, bålstyrka i kombination med konditionsträning. Vi fick in en personlig tränare som skötte träningen två gånger i veckan.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har haft ett eller två innebandypass i veckan, 1 maj till 1 augusti. Jag känner att man kan ha olika uppfattningar som tränare. Det finns ett värde i att komma bort från klubba och boll också. Det är nyttigt att komma från det, samtidigt är det viktigt att hålla uppe tekniken och farten. Man kan göra många fysövningar när man tränar innebandy också. Jag tycker att man behöver underhålla innebandyn. Framför allt för vår del när vi kom efter när vi startade serien i fjol.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Vi var jättenederlagstippade i fjol, med all rätt. Vi jobbade långsiktigt hela året och fick in det i spelarna. Spelet blev bättre under hela året. På vårsäsongen var vi ganska nära mång lag där uppe också. Det vi har analyserat är att vi måste stärka försvaret och hitta ett lite annorlunda upplägg i försvarsspelet. Det måste vi göra för att ta flera poäng mot de lag som ligger lite ovanför oss. I år har vi värvat in några nya backar och har ett nytt upplägg i försvaret. Vi har tränat hårdare för att orka en hel säsong.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Grunden är att vi startar på en högre nivå från början, även om det är mot seriefavoriten vi börjar spel. Vi måste ligga längre fram gällande allt.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Amanda Ahola, från Tyresö Trollbäcken, som är back. Många lag ryckte i henne. Det kändes skönt när vi kunde få henne att signa på. Hon är en energispelare med fart. Hon ger alltid 110 procent. Exakt en sådan spelare vi behöver ha.

- Ida Örnqvist kommer också från Tyresö. Hon är en spelare med stor vilja. Hon är kreativ med både offensiva och defensiva egenskaper.

- Emma Clarin, från Pixbo Wallenstam IBF. Hon är en riktigt bra person att få in i gänget. En bra spelare med bra speluppfattning. En offensiv back som kommer passa bra in i vårt tänk.

- Moa Bernvid och Anna Ekdal hämtas från Lindome på dubbellicens. Moa är en spelare som har spetsegenskaper i sitt skott och sin teknik. Det kan bli riktigt bra. Anna är en snabb spelare som vill mycket med sin innebandy. Hon visade på försäsongen att hon vill utvecklas.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Jenny Dahl. Hon har tränat stenhårt i sommar och kommer att ställa till mycket för försvararna. Hon är fruktansvärt konditionsstark, men har också jobbat bra med sina handleder.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18?
- Vi har inte målat upp en konkret målsättning gällande placering. Målsättningen är att bli en del av SSL och nästa steg är att ta en slutspelsplats. Vi ska kriga om det.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag ser fram emot att börja spela matcher. Att utveckla våra spelare och få oss att stå upp mot alla lag i serien och ha ett fartfyllt spel som vi har byggt upp under försäsongen.


Författare: Anton Rosenblad