Inför Svenska Superligan - Telge SIBK - Innebandy.se
2017-08-26 06:12

Inför Svenska Superligan - Telge SIBK

En hemvändande toppmålvakt, en ny tränare med spännande idéer och ett mål att etablera sig i Svenska Superligan. Telge SIBK är redo för finrummet.
Innebandy.se har pratat med Telges nye tränare Nicklas Hedstål inför den kommande säsongen. 

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Jag kom in som ny tränare i april. Vi har gjort fystester och skapat ett träningsprogram. Vi har kört fem pass i veckan, varav något innebandypass fram till midsommar. I juli har spelarna haft egenträning, då har vi haft en fystränare som har lagt upp programmet. Vi tränar fem träningar i veckan under augusti också.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har kört ett pass i veckan. Jag tycker att det handlar om vilken situation man kommer in i som tränare, vilken grupp man har. Vi har valt att få en fysisk, bra stabilitet på spelarna från början. Innebandy hinner vi spela, det håller vi på med i tio-elva månader om året.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Det är det vi jobbar med varje dag. Vi har varit ett ”jojo-lag” och åkt upp och ner i SSL. Vi måste etablera oss i SSL nu, det är föreningens målsättning. Det gäller att vara noggrannare i allt vi gör. Min uppgift blir att lyfta alla individer och nå bättre resultat.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vi har jobbat mycket med gruppen. Beteende, inställning och hur vi kan jobba fram en bra värdegrund i laget hur vi ska bete oss för att vi ska nå målen. Vi ska ha en maxprestation på varje träning och ta små steg hela tiden. Alla matcher kommer att vara livsviktiga för oss. I premiären mot Jönköping måste alla bitar vara på plats.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- I alla nyförvärv handlar det om inställning, karaktär och ambition. Erika Stigulfsdotter (tidigare Johansson, reds anm) kommer från Dalen. Hon har spelat i Telge tidigare, så det är en målvakt vi får hem. Erika går i bräschen, hon är superseriös och vill bli bättre. Hon vill ta tillbaka sin landslagsplats. Vi är jättenöjda med den värvningen.

- Elvira Ekelund, från RIG Umeå. Hon är otroligt ambitiös, hon kommer att vara en jättebra karaktär för oss och växa in i SSL-kostymen.

- Cornelia Jansson, från Trosa. Vi kommer aktivt titta på vårt närområde och se vad vi kan få för spelare. Vi vill vara det här områdets bästa klubb att utvecklas i och Jansson passar bra in där. Hon kommer att stå för fysik framför vårt mål från sin backposition.

- Madeleine Rooslien, från Falun. Telge mötte henne i kvalet till SSL den förra säsongen. Hon är väldigt seriös och vill alltid bli bättre. Hon står för bra löpstyrka och bra fysisk.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Felicia Forsmark. Hon är en oerhört bra tvåvägscenter. Hon är bra på allting. Hon kan spela både i powerplay och boxplay. Jag blir förvånad om hon inte tas ut i nästa landslagstrupp.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18? 
- Ett resultatmål är beroende av vad många andra föreningar gör. Vi kan bara styra över vår egen prestation. Alla spelare ska bli bättre varje dag. Vi har individuell träning där vi jobbar med spelarna ett extrapass i veckan. Vi har en hall i världsklass och förutsättningar för att bygga något riktigt bra. Vi ska bli ett etablerat SSL-lag.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Det känns jättekul att bredda sin kunskap. Förra säsongen i var jag med i Pixbo Wallenstams herrlag. Det här är en helt ny värld för mig. Det är jättespännande att se om vi kan göra vad föreningen vill. Vi ska göra avtryck och synas.


Författare: Anton Rosenblad