2017-08-11 06:30

Inför Svenska Superligan - Team Thorengruppen SK

De tuffa men poänggivande batlajerna med Växjö Vipers lockar Thorengruppen mest under säsongen 2017/2018. Innebandy.se har pratat med Team Thorengruppen SK:s tränare Peter Sjöström inför den kommande säsongen.

 

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills? 

- Vi har haft Björklövens förra lagkapten som fystränare så vi har kört på ganska mycket med styrka och jobbat med den biten. Sen även lite kondition, vi har haft en hinderbana i skogen som är uppbyggd med lite kondition och styrka. Vi har kört fyra gemensamma träningar i veckan samt två individuella. Framförallt har vi lagt fokus på styrka. 

 

Hur mycket innebandy har ni tränat?

- Vi har inte tränat någon innebandy alls utan vi gick in i hall sista veckan i juli och från det har vi haft fyra pass i veckan.

 

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

- Som nykomling ifjol så kan man säga att varje match var som en slutspelsmatch. Vi behövde gå för att ta poäng i alla matcher och jag tycker att vi gjorde det jävligt bra. Jag skulle vilja säga ett jävligt tråkigt svar på det men vår lägstanivå är ju bland de lägsta i SSL och det är den nivån som vi vill höja. Sen spelade vi riktigt bra stundtals men vi skulle behöva höja lägstanivån och kanske hitta ett sätt att vinna matcher på även om allt inte klaffar. 

 

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

- Jävligt tråkigt att säga men offensivt så har vi ett väldigt roligt spel och ett bra spel och det handlar om att täta till i defensiven och släppa in mindre mål i matcherna. Det är jobbigt att släppa in 6, 7, 8 mål per match och sen försöka vinna matcherna för oss. Vi skulle behöva komma ner till 5, 6 insläppta mål per match, det är en del sen är den andra delen givetvis bortaspelet. Vår spelidé är att spela med fart, det är vår tanke. Vi vill spela med mycket fart och högt bolltempo. 

 

Vilka nyförvärv har ni i laget? 

- Kalle Henriksson, Linköping. En right-back som haft tuff konkurrens i Linköping och kanske inte riktigt har blommat ut där. Han har bra räckvidd och är en bra defensiv back som jag hoppas ska kunna utvecklas ett snäpp till hos oss med lite förtroende. Sen har vi Albin Andersson, en bekanting till mig från City-tiden som kommer tillbaka från IBK Dalen och är en spelare med bra fart och som är avig i en mot en. Sen har vi Marius Pedersen, en fantastiskt spännande spelare. Lite ung men som verkligen har visat sen han kom, han har varit här i två veckor, att han kommer bli en sevärd spelare i SSL. Han är kvick, avig och en irrationell spelare. Vi har Andreas Falkeid i målet som är Norges bästa målvakt. Kommer till SSL och har redan talat om att det är betydligt mcyket högre tempo och att det går fortare här. Det kommer dröja några veckor eller till och med någon månad innan han har hittat in i tempot men han är en reflexsnabb målvakt som kommer tillföra mycket till oss. Vi har Tobias Sikström från RIG och han är en duktig tvåvägscenter som spelar väldigt enkelt med bra fart under fötterna. Han är en framtidens namn som vi hoppas kunna få till att leverera även i år. Simon Sundström som vi plockat in från division ett, Frösön. Han är en poängmaskin som har en bit kvar tempomässigt men jag tror att han kommer leverera på hög nivå. 

 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?

- Dey får bli Linus Holmgren. Det är en framtida landslagsman som redan nu är i det där förlandslaget som har en otrolig arbetskapacitet och en fantastisk blick för spelet. Han är positionssäker och en framtida A-landslagsman.

 

Vad är ert mål för säsongen 2017/18? 

- Vi vill etablera oss i Superligan. Jävligt tråkigt men så är det. Det är andra året och andra året är tufft. Jag har varit uppe med Umeå City och spelat och första året brukar flyta på. Man har en viss nyfikenhet på spelet som gör att man kanske spelar lite bättre. Nu är man kanske inte lika nyfiken längre, nu handlar det mer om att göra ett bra jobb och prestera. Samtidigt ökar kraven också, nu är det två nya lag som är underdogs och själv förväntas man vinna matcher och framförallt på det sättet som vi avslutade säsongen på ifjol så är det många som har högre förväntningar på oss än att vi ska hålla oss kvar. Realistiskt sätt så är det att hålla oss kvar som vi får sikta på sen får vi se hur långt vi når. Vi vill givetvis vara med och kriga om slutspelsplatser men målsättningen är att etablera oss i Superligan och bli ett atablerat superligalag. Jag tycker att vi har en starkare trupp än ifjol och tycker att vi har bra möjligheter. 

 

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

- Det jag ser mest fram emot måste vara matcherna mot Växjö. Vi slog dom två gånger ifjol och det är ganska roliga batlajer med Växjö och lite griniga matcher med lite hard feelings mellan båsen och det är något som jag gillar. Sen gillar jag Växjös sätt att spela innebandy, det är ju med fart och fläkt precis som vi och det är väl det som gör att det blir lite känslor och lite roligare matcher. Men att slå Växjö två gånger ifjol både hemma och borta är något som jag tar med mig från förra säsongen och jag ser fram emot matcherna mot dom igen. 
Författare: Kalle Göransson