2017-08-05 06:30

Inför Svenska Superligan - Storvreta IBK

En häftig blandning spelare och tillbakablickar från 2016 ska hjälpa Storvreta till en topplacering i serien. 

Innebandy.se har pratat med Storvreta IBK:s tränare Stefan Forsman inför den kommande säsongen.

 

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?

- En del har varit hjärta och lungor och en del har varit att bygga upp oss. Först har det varit en återhämtningsperiod när slutspelet tog slut för att få balans igen. Sen handlar det om att bygga styrka därifrån. Vi har tränat fem gånger i veckan och det är kombinerat hjärta, lungor och styrka och rörlighet. 

 

Hur mycket innebandy har ni tränat? 

- Ingenting. Vi börjar träna innebandy nu i augusti.

 

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

- Dels så har vi fått ihop lite nya spelare. Så vi får in lite ny energi och lite nya sätt att spela. Sedan har vi också sett till att vi fysiskt förberett oss. Vi var få ifjol så vi tog slut. Vi lägger till att vi ska ha en fysisk del som ser till att vi håller säsongen ut. Även om vi är fler i år så vill vi kunna spela innebandy som täcker hela planen. Det kommer kräva mycket av oss om vi ska orka så vi har lagt in den delen att vi ska orka täcka upp stora delar av planen och vara i fysisk form. Vi har en ganska aktiv spelidé som bygger på 2-1-2. Den är aktiv för att vi ska se till att kunna styra händelser både med och utan boll. Vi fick nästan ta ett steg tillbaks ifjol, för året innan när vi vann så hade vi hittat en melodi i att vinna bollen högre upp och jobba mer med bollen när vi hade den. Vi tog ett steg tillbaka ifjol men vill hitta tillbaka till det i år igen. 

 

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

- Det blir att hitta rätt med roller och kemi i laget i och med att det kommer lite nytt folk och att alla hittar rätt och att vi får gruppen att synka ihop. Det blir att lära känna varandra här och sätta rollerna rätt så att  de nya spelarna kommer rätt och hittar en harmoni direkt. 

 

Vilka nyförvärv har ni i laget?

- Vi har Filip Stenmark han är ny för oss från Warberg, en defensiv back i grunden, fysisk stark och duktig med boll och har ledaregenskaper som jag tycker är viktiga. Valdemar Ahlroth har vi också, han är forward. Vi hoppas få in lite mer skytte med honom så vi får skytte utanför sen har han ett vansinnigt bra spelsinne. Sen har vi Tobias Gustafsson som jag tycker är allround. Jätteduktig back som spelar med mycket fart, både bra defensivt och offensivt. Vi får väldigt mycket möjligheter med en sådan spelare med i truppen. Sen har vi lite yngre killar som är med, Emil Helmrich en forward, jätteduktig sista tredjedelen, jobbar hårt och är fysiskt jäkligt duktig. Sen behöver han bygga sin kropp starkare men han är jäkligt intressant att följa. Sen har vi en målvakt som vi tog upp. Ung talang som är från Storvreta från början och heter Jacob Pettersson osm också ska bli jäkligt spännande att följa och se när han spelar ihop med Viktor. Råämne som målvakt, bra spelsinne men behöver också bygga på sig givetvis men det kommer såklart också bli bra. Jag tycker vi har en häftig blandning av spelare. 

 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?

- Vi har ju rätt många. Jag vet inte vad jag ska svara där, jag hoppas ju att Rudd ska få göra en bättre säsong och vara skadefri. Får han vara det så är ju han jävligt rolig att se på och då tycker jag att han är någon att hålla koll på. 

 

Vad är ert mål för säsongen 2017/18? 

- Vi vill komma topp fyra i grundserien, vi har till och med snackat om att vara topp tre i år för att skaffa oss bra utgångsläge inför slutspelet. Det är så snacket har gått, nu när vi samlas igen i augusti så ska vi ta upp det snacket igen. Föreningen har ju topp fyra men vi i laget har pratat om topp tre och kanske till och med topp två. Vi ska väl enas om det framöver. 

 

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

- Svår fråga, men det jag ser fram emot mest är att se hur vårt spel ska ta sig och att vi verkligen vågar spela både med och utan boll. Det ska bli roligt att se hur vi faktiskt tacklar det. Vi gillar att ha det som utmaning att driva på och jobba med det. Jag tyckte faktiskt att Mullsjö spelade jävligt bra i omgångar med det höga presspelet ifjol. Jag har tittat på lite olika lag under ledigheten och jag hoppas att vi vågar gå för det både med och utan boll, det är det jag ser fram emot, att se hur vi klarar av att tackla det. 
Författare: Kalle Göransson