Inför Svenska Superligan - Västerås Rönnby - Innebandy.se




2017-08-28 06:27

Inför Svenska Superligan - Västerås Rönnby

Västerås Rönnby vill fortsätta imponera spelmässigt i år. Och med unga och hungriga spelare kan det gå långt.
Innebandy.se har pratat med Västerås Rönnbys tränare Jimmy Gunstedt inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi började i maj och har haft tre ledarledda träningar, plus tre pass egenträning. Så körde vi i maj och juni. Vi har haft ett valfritt innebandypass en gång veckan och fyra egna träningar i juli. Sedan startade vi i gång i augusti med tre innebandypass i veckan och tre fyspass i veckan.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Jag tycker definitivt att man ska spela på sommaren. Klubba och boll är det vi ska leverera.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- De som var nya förra året har fått en säsong att känna på SSL. Erfarenhetsmässigt har vi blivit starkare. Vi fortsätter att slussa underifrån i föreningen. Men vi har tappat två riktigt etablerade spelare i Adina Augustsson och My Kippilä. Isabell Ström gick tillbaka till Endre också. Vi ska fortsätta bygga och slussa upp de yngre talangerna. Vi har en riktigt stor talangfabrik. Det är en generationsväxling fortfarande, det märkte jag redan i fjol. Vi måste hålla en stabilare nivå nu. Vi har samma förutsättningar som förra året, egentligen.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Känslan är att vi måste få ihop våra formationer. Det är en klyscha, men vi också ska slippa skador och sjukdomar. För de erfarna spelarna blir det mycket fokus på att stötta och finnas till hands för de yngre spelarna.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Alexandra Högberg, hon gör comeback hos oss. Det är en tuff försvarare som jag hoppas vi kan få fram i offensiven också. Hon har tagit SM-guld med Rönnby tidigare. Hon kommer att göra mycket nytta med sin erfarenhet.

- Angelica Nordfeldt, från Västra Mälardalen. Förra året var hon en av deras ledande spelare. Hon ville ta chansen och se hur hon lyckas i SSL. Det är en center som är en speedkula. Hon är riktigt snabb och spelsmart.

- Emma Hellberg. Hon har varit skadad rätt mycket, men vill testa på det här nu. Det ser riktigt bra ut. Hon är väldigt spelsmart och tillför jättemycket till de yngre. Hon är lärare på NIU och känner till de unga spelarna. Hon pratar mycket med alla.

- Vi har sju spelare från juniorlaget, som tog SM-silver i april. Jag hoppas att de blommar ut. 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Jonna Sjöberg. Det är hon som sätter värdegrunden för det nya Rönnby. Det ska bära frukt så att vi kan fightas om SM-guldet om några år. Jonna får gå i bräschen.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18?
- Vi vill komma till slutspel, det är nummer ett. Vi kommer att göra delmål och slutmål med gruppen också.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Framför allt att fortsätta utvecklas. Jag var rookie förra säsongen när jag kom in på den här nivån. Utmaningen är att få spelarna att dra åt samma håll med min tanke att spela innebandy, tillsammans med Karolina Widar (assisterande tränare). Det finns mycket resurser att ta från henne. Vi ska utveckla talangerna och bli etablerade spelare, det jobbar vi mycket med.


Författare: Anton Rosenblad