Inför Svenska Superligan - Örebro - Innebandy.se
2017-08-25 06:12

Inför Svenska Superligan - Örebro

IBF Örebro överraskade många när de tog klivet upp i Svenska Superligan. Med starka nyförvärv ska de visa att de är här för att stanna.
Innebandy.se har pratat med Örebros tränare Gabriel Brandberg inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Spelarna har kört sedan i början av maj. Vi har haft en fystränare som har jobbat med flera olika delar.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har inte kört någon innebandy i sommar. 31 juli gick vi in i hall och drog i gång.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Framför allt handlar det om att anpassa sig. Vi går från att var ledande i matcherna och hålla mycket boll till att försvara oss lite mer. Vi bygger mycket på att förstå det och jobba med fysen. Och det mentala i att inte ha lika mycket boll som vi är vana vid. Det är det vi tjatar om dagligen.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- Vi vill känna att vi kan prestera på den här nivån, det kommer ta ett tag att komma in i det. Vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i, men det är samtidigt en match i taget.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Adrian Kodelja, målvakt från Craftstaden. Det är en intressant kille som är väldigt ambitiös och har höga krav på sig själv. Han kommer att växa in i det här och göra det jättebra.

- David Palm, back från Lillån. Han har lång räckvidd och är rejäl i närkampsspelet. Han har bra grundfysik och vågar spela med det.

- Simon Palmén, center från Falun. Han är oerhört bollskicklig, styrkan ligger i offensiven. Men många underskattar hans spelförståelse i det defensiva, han läser passningar och står rätt.

- Joel Kanebjörk, center från Storvreta. Det är en stor ledare. Inte bara innebandymässigt, mycket gäller hans person också. Och det är inte bara för laget, utan hela klubben. Han ställer höga krav på sin omgivning, men på ett ödmjukt sätt. Joel vet vad som krävs. Han har vunnit allt som går att vinna. Vi kommer dra nytta av hans ledaregenskaper.

- David Hellqvist från Lillån. Han vann flest närkamper i första träningsmatchen. Kul att se att han vågar ta för sig. Han är en intensiv spelare.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
- Markus Lindgjerdet. Han har oerhört bra fart i allt han gör. Orädd och har ett bra skott. Han är väldigt intensiv som spelare. Han kommer att kunna ta nästa steg.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18?
- Föreningen och laget vill etablera sig i SSL. Något annat är att önska för mycket. Men vi tar en match i taget. Det här är killar som är vana vid att vinna och vi vill vinna alla matcher. Vi ska försöka hålla oss på jorden och inte sväva iväg.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Jag hoppas att se killarna ta några steg till. Många har varit på en hög allsvensk nivå i flera år.


Författare: Anton Rosenblad