Inför Svenska Superligan - Mullsjö AIS - Innebandy.se
2017-08-07 06:30

Inför Svenska Superligan - Mullsjö AIS

Med finslip på deras ordinära spelidé ska Mullsjö AIS ta ytterligare kliv mot Globen och SM-finalen.

Innebandy.se har pratat med Mullsjö AIS:s tränare Andreas Elf inför den kommande säsongen.

 

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills? 

- Upplägget har varit likt tidigare år. Det har väl varit lite mer fokus på styrka och bygga upp den biten men annars har vi försökt köra ganska mycket variation och har roligt liksom i kombination med att det ger något också. Så lite varierat, några innebandypass har vi kört, ungefär ett pass i veckan i fem veckor i juni. Men det har varit varierat med lite mer fokus på styrka än tidigare. Vi har tränat fem pass i veckan ungefär. 

 

Hur mycket innebandy har ni tränat?

- Vi har kört fem pass sedan förra veckan vilket är en vecka tidigare än tidigare år. Det är väl i underkant egentligen och man skulle kunna köra fler pass för att få det än mer funktionellt så att det går alltid köra mer. Det är alltid så att man kör sin försäsong sen när man kommer in i hall så är det sjukt jobbigt. Men jag tror det är viktigt för vår del att bygga upp styrkan ändå vilket kan vara svårt att göra med innebandyn vanligtvis. Sen är det viktigt för oss att bygga upp konditionsbiten med tanke på hur vi spelar men det gör vi på de vanliga innebandypassen och vi känner att den biten kommer komma nu när vi går in i hall. 

 

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

- Jag var ny förra året, eller nygammal så det var väl grunden att ha kvar allt som tidigare men vi byggde på med en del nya grejer förra säsongen som var lite nytt ändå sett till innebandyn. Vi känner väl att det var så pass mycket nytt ändå att det tog tid, det tig liksom halva säsongen innan vi började få utdelning på det och vi känner att vi har mer att ge där. Vi kan utveckla dom bitarna sen blir det väl lite mer fokus på försvarsspelet och vårt höga presspel och då kommer lite andra grejer, men man hinner inte med allt. Detaljeri försvarsspelet och sen kanske lite mer grundläggande grejer i offensiven som vi inte riktigt hann med. Sen lite special teams som vi la ganska lite tid på förra året vilket resultatet visade också men sen också att vi har behållt alla spelare som vi ville och de tappen vi hade har valt att flytta, de var inga vi ville bli av med egentligen. Men sen har vi fyllt på med tre väldigt bra spelare på olika sätt. Vi slipar på detaljer och fyller på med lite grejer samt tre spelare då som är väldigt bra. 

 

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

- Jag tror att förra året så vi det ju på det sättet att det var lite nytt. Jag var ny och det var lite nya idéer som kom in och det krävs ju resultat innan man tror på det på riktigt och det tog ju ett gäng omgångar innan jag tror att alla kändeatt detta fungerar liksom, och det har vi ju med oss in här nu och jag tror att gruppen är lugnare om man ser till vår spelidé, sen finns det alltid saker att jobba med, att få ihop gruppen och sånt men jag tycker det är ett gäng jäkligt bra killar. Se handlar det om att vara på tårna också, vi har i regel inga jättebra inledningar på säsongerna i Mullsjö IAS men vi har ökat på antalet träningsmatcher och vi drog igång en vecka tidigare så vi hoppas att vi är lite längre fram nu vid seriestart men annars är det alltid det här med att skapa en bra stämning och ställa upp för varandra. 


Författare: Kalle Göransson