2017-08-02 06:20

Inför Svenska Superligan - Malmö FBC

Mycket fysträning och mindre trupp ska ta Malmö FBC till slutspel under 2017/2018. 

Innebandy.se har pratat med Malmö FBC:s tränare Joon Berggren inför den kommande säsongen.

 

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills? 

- Vi har väl haft en hel del egenträning och jobbat lite mer med funktionell träning än vad Malmö FBC gjort innan. Vi har lagt rätt mycket fokus på styrka fram tills nu och nu har vi börjat gå in i hall och fortsätter där på innebandybiten. Sen kommer det rulla på med träningsmatcher och sen närmar sig premiären. Vi har tränat fyra gånger i veckan ungefär.

 

Hur mycket innebandy har ni tränat? 

- Vi har inte tränat jättemycket innebandy, det är egentligen inte förrän nu som vi går in i hall ordentligt. Mitt resonemang är att det blir mycket innebandy sen och det är inga nybörjare vi pratar om utan de har spelat innebandy på den här nivån nu ett tag. Jag tycker det är viktigare att vi bygger upp en bra fysik från början. Vi har dessutom mindre trupp vilket innebär att vi inte behöver lika mycket tid för att spela ihop oss. Jag är supernöjd med upplägget som vi har här.

 

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

- Det känns som vi måste bli ett mycket jämnare innebandylag sett över en hel säsong. Sen innebandymässigt hade vi för stora dippar förra året. Vi försöker väl framförallt hitta vad Malmö FBC står för rent innebandymässigt. Vi vill kunna bli lite igenkända på grund av någon typ av spel. Motståndare som möter Malmö ska veta vad vi står för och det är något som vi jobbar fram tillsammans här i gruppen. Självklart har jag och min ledarstab egna idéer på hur men vi vill jättegärna att spelarna ska vara med och forma det. 

 

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

- Rent lagmässigt skulle jag säga att vi måste hitta en harmoni i gruppen där vi har en hel trupp som håller på med samma saker och som presterar tillsammans. Där varje individ är jätteviktig, det låter som klyschor men det ska vara harmoni i gruppen vilket leder till lugn och ro på banan också. 

 

Vilka nyförvärv har ni i laget? 

- Ena nyförvärvet är Linda Nilsson från Åstorp. En väldigt duktig back som jag har jagat ett par säsonger tidigare. Mycket intressant framtidsnamn som har bra blick för spelet och ganska fysisk av sig. Sen har vi Anna Nilsson från Stanstad. Har varit en poänggörare ett antal säsonger och jag tycker det är dags för henne att visa upp sig på stora scenen. En spelare som jag tycker har näsa för målet, jag tror hon är en framtida poängspelare för Malmö FBC. Sen har vi inte mer utifrån utan vi har några krokar ute till som vi för diskussioner med som vi hoppas kunna lösa inom de närmsta veckorna såklart. Sen har vi ett par U-spelare som är med och tränar men det är inga som vi nämner här. 

 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen och varför?

- Förra säsongen missade innebandysverige Madeleine Karlsson. En högerback född 1999 som fick alldeles för lite uppmärksamhet. Innebandysverige missade vilken fantastisk back det här är. Hon är verkigen en framtidsstjärna, hon har en bit kvar till sin absoluta topp men det är en spelare man ska ha ett extra öga på. 

 

Vad är ert mål för säsongen 2017/18? 

- Vi har faktiskt inte kommit dit i snacket. Vi avvaktar men jag kan vl säga att vi satsar på att bli minst bättre än förra säsongen och nå slutspel. Sen är det förmodligen fler lag i serien som har samma mål så det blir lite tufft men det är klart att vi kommer gå för slutspel. 

 

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

- Jag ser mest fram emot att se hur vi klarar av att utvecklas rent innebandymässigt. Att se hur vi spelar mot de absolut bästa spelarna och se att vi utvecklas åt rätt håll. Kan vi utveckla spelarna bättre detta året än förra året så är jag supernöjd. Att samtliga spelare tar nya steg. 


Författare: Kalle Göransson