Inför Svenska Superligan - KAIS Mora - Innebandy.se
2017-08-08 06:30

Inför Svenska Superligan - KAIS Mora

Spännande nyförvärv på både spelar- och ledarsidan ska få KAIS Mora att plocka hem guldet till Dalarna. 

Innebandy.se har pratat med KAIS Mora:s tränare Noel Alm Johansson inför den kommande säsongen.

 

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?

- Upplägget har varit att vårt fysteam har kört från slutet på maj och dom har ett upplägg då. Fram till andra veckan i augusti så kör det teamet sen kör vi igång med boll och klubba i mitten på augusti. Det är så som vi brukar köra med ett fysupplägg med löpintervaller och styrka blandat med koordination och smidighetsträning. Det har varit ett bra koncept som de har utvecklat i år också. Vi har fått in en kille i fysteamet och det känns riktigt bra, dom blir väl omhändertagna under denna perioden. 

 

Hur mycket innebandy har ni tränat?

- De har haft lite inslag men det har varit i form utav fys och konditionsträning men de rena innebandypassen väntar vi med till mitten av augusti. Vi tycker att detta har varit ett bra upplägg och att vi vet att det är en process under hösten och att vi kommer kunna spela in det vi ska spela in med boll och klubba och det har vi gott om tid till så vi lägger fokus på den fysiska kapaciteten nu. 

 

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen? 

- Vi behöver utveckla vårt egna spel, vårt grundspel. Där finns det alltid att göra. De individuella prestationerna går också att utveckla hos spelarna så det gäller hela tiden att försöka driva och pusha fram utvecklingen hos oss både som lag och individuellt. Det finns alla möjliga sätt att förbättra våra egna prestationer. Vår spelidé har alltid varit att spela med fart och att ha hög teknisk kompetens i det vi gör och ta snabba beslut. Vi vill föra och äga matchbilden och då krävs det att vi har en god fysik och det krävs att vi är kvicktänkta och att vi har en hög teknisk kompetens. Vårt spelsätt kräver väldigt mycket av oss. Vi vill såklart äga spelet och föra matcherna och då behöver vi jobba med hög fart. 

 

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

- Lagmässigt krävs det att vi tar ytterligare ett steg individuellt men att vi också utvecklar vårt egna spel både offensivt och defensivt. 

 

Vilka nyförvärv har ni i laget?

- Vi har värvat in spelare som höjer vår spets i bland annat My Kippilä, Amanda Öhman och Frida Bäfve. Det är etablerade spelare som är otroligt bra på sina positioner i den svenska innebandyn. Där tycker jag vi har fått in väldigt bra spetskompetens, kanske också spelartyper som vi har saknat lite i vårt lagbygge. Sen får vi in en väldigt intressant spelare som spelade med oss på dubbellicens från Falun förra året och heter Alva Nordmark. En ung spelare som precis gått ut gymnasiet och var med oss i slutdelen av förra säsongen. Hon gjorde bra ifrån sig den perioden hon var med förra säsongen. Dom fyra är nya sen får vi se om vi landar lite till. Vi tittar alltid internt, vi vrukar ju ha 5-6 platser för vårt andralag och där är det ju alltid spelare som är med och gör matcher med oss under säsongen, så vi får se vilka som tar klivet upp där efter försäsongen. Det här året har vi valt att ha det på detta sättet, förra året hade vi fler nyförvärv och mycket yngre men i år har vi kvar dem plus stommen då. 

 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?

- Det blir intressant att se nyförvärven. Det ska bli kul att se hur de kommer in i detta och det är sevärda spelare. Sen har vi vår goda ryggrad med Anna Wijk med flera, så det är svårt att säga någon enskild men jag tycker att det ska bli jättekul att se våra nyförvärv. 

 

Vad är ert mål för säsongen 2017/18? 

- KAIS Mora har alltid som mål att vinna SM-guld och det ser vi ingen anlending till att inte ha i år heller. Vi vill vara där och vi bygger hela vår verksamhet för att ta medaljen.

 

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

- Jag ser mest fram emot när man börjar förbereda sig för slutspelet som kommer. Där är ju varje match unik och jag tycker det är skithäftigt när domaren blåser igång och man får köra dessa matcherna. Det är väldigt speciellt att gå in i slutspelet och man börjar se målet som närmar sig och den känslan. Samtidigt det påslaget som alla spelare får då. Sen är det flera delar i år, det är ju ett VM-år så det tycker jag är riktigt kul men som lag så tycker jag det är kul när man har byggt något under hela säsongen och sen ska det förverkligas under sista månaderna, det är en fantastisk känsla. 
Författare: Kalle Göransson