2017-08-27 06:14

Inför Svenska Superligan - Jönköping herr

De gick som tåget i allsvenskan och tog sig tillbaka till Svenska Superligan. Nu vill Jönköpings herrar etablera sig igen.
Innebandy.se har pratat med JIK:s tränare Niklas Pålsson inför den kommande säsongen.

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills?
- Vi har kört framför allt skadeförebyggande och styrketräning. Vi är ganska unga i vårt lag och behöver lägga på oss mycket muskelmassa. Vi har kört tre pass med vår fystränare. De har tränat på egen hand också med pulsband.

Hur mycket innebandy har ni tränat?
- Vi har haft ett pass i veckan. Det finns ingen anledning att inte träna innebandy, det är ju det vi håller på med. Spelarna tycker att det är kul. Den bästa konditionsträningen för innebandy är att träna innebandy. Det är också bra när det gäller fotleds- och knäskador att röra sig i de momenten som man rör sig i under match.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?
- Det finns mycket vi kan göra bättre. Det viktigaste är att vara mer noggranna i allt vi gör. Det kan låta enkelt, men det är många moment. Även vårt beteende, hur vi väljer att agera.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?
- I spelet vill vi ha kommit så långt som möjligt som vi hinner under en försäsong. Vi vill känna att vi är trygga i vårt spel och litar på varandra både med och utan boll. Gruppdynamiskt ska spelarna acceptera sina roller och bidra på sitt sätt.

Vilka nyförvärv har ni i laget?
- Joel Wadsten, från Wibax Piteå. En rightforward, vältränad som är bra både offensivt och defensivt. En utpräglad poängspelare som har öst in poäng. Både slitvarg och producerande.

- Jesper Ekström, från Onyx. Också en rightforward. En offensiv spelare med ett väldigt bra skott.

- David Östergren, som hade uppehåll förra året. Han kommer att vara viktig med sin rutin och sitt lugn. Han kommer att bli en viktig informell ledare i gruppen, han hittar sin roll till hundra procent. David har tagit Växjö upp i SSL och till slutspel tidigare. Han vet vad som krävs i SSL. Det kommer vara viktigt för oss.

- Filip Bergman, målvakt från Onyx. Han är snabb och rörlig med en jättehög högstanivå. Jag tror att han kommer bli ett bra komplement och utmana Gustav Jansson som vi har sedan tidigare. Vi behöver ha en målvakt som alltid presterar.

- Tobias Zälle, från Fagerhult Habo. Han är en avig och en slitig forward som har gjort mycket poäng de sista åren. Han gör alltid 100 procent oavsett matchbild.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?
-
Rickard Hessmer. Med sin rutin kommer han att vara otroligt mycket bättre än vad många tror.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18?
- Det är upp till spelarna vad de vill. Jag kommer att lägga fram fakta när de har bestämt sig så de vet vad som krävs av dem för att komma dit.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?
- Det absolut roligaste och bästa blir att få tävla mot de bästa. Att få mäta sig individuellt som tränare mot de bästa tränarna och se var man egentligen ligger.


Författare: Anton Rosenblad