2017-08-03 06:30

Inför Svenska Superligan - Falun IBF

Målet att ta dubbla SM-guld är spikat och Falun är väl medvetna om vad som krävs för att inte tappa greppet och släppa det till någon annan. Innebandy.se har pratat med Falun IBF:s tränare Thomas Brottman inför den kommande säsongen.

 

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills? 

- Vi har kört samma upplägg som vi kört de senaste två åren kan man säga. Vi gör allting ihop det är inga semestrar, man får beviljad ledighet i två sammanhängande veckor sen måste man vara tillbaka och köra. Är man i stan som kör man med oss så det är inga egna träningar på det sättet, sen har vi kört jävligt bra tycker jag, det är över förväntan. Vi kör fem träningar i veckan och försöker hålla igång allting. Blandat innebandyträningar och crossfitträningar och sen springer vi i trappor och lite sånt, allt möjligt. 

 

Hur mycket innebandy har ni tränat?

- Det har vi alltid gjort, det är inget konstigt. Vi har alltid hållt på med innebandy under sommaren också, jag har hört att det finns vissa tränare som tror att de håller på med något revolutionerande med att de håller på med innebandy på somrarna men så revolutionerande är det inte utan vi håller ett par pass i veckan med innebandy. 

 

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

- Det handlar väl mycket om att vi vill vara så bra tränade som möjligt för att kunna ligga på en hög intensitet, det är väl det vi jobbar med, att vi ska kunna göra mycket saker i hög hastighet och hög intensitet. Det är utgångspunkten i allting vi håller på att träna så det är det som vi vill förbättra hela tiden. Skulle jag beskriva vår spelidé så skulle jag kanske säga kaos med något kreativt som kommer ur det. Vi pratar inte mycket så utan vi vill att det ska vara mycket situationer på planen hela tiden och då tycker vi att vi är som bäst. Det är jobbigt när det blir uppställt och schackspel men händer det saker hela tiden så är vi som bäst. 

 

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

- Vi har ju ett viktigt mål med Champions Cup titdigt på säsongen och det är väl det vi håller på att sikta in oss på att hitta formen till det då. Vi kommer nog vara lite halvknaggliga fram tills dess men efter det ska vi nog försöka laborera lite mer med spelet. Nu kör vi nog det vi kan sen efter ska vi nog försöka hitta lite andra spelsätt och så och hålla på att lattja med det under säsongen. Det känns bra och vi har varit i denna situationen innan då vi har vunnit och sen gjorde vi en dålig säsong efter då och det känns som att alla har lärt sig en läxa där. Sen är det många som börjar hävda att de har de bästa trupperna och det känns som att det har sporrat många i laget att visa att vi inte är något köpelag utan vi är ett spelande lag liksom och det känns bra tycker jag. 

 

Vilka nyförvärv har ni i laget?

- Vi har väl Omar som vi kan kalla ett nyförvärv men han kom ju under slutet av förra säsongen. Irrationell poängspelare som kan göra mycket saker med bollen liksom. Han har sett väldigt intressant ut sedan han kom och med lite fys på honom nu också så kan det bli jävligt kul. Sen har vi Adam Dahlqvist från Lindås som har anslutit till oss. Det har sett fint ut och han har gjort en vecka med oss så att det har sett bra ut. Det är liksom ett framtidsnamn som vi hoppas mycket på och som vi hoppas kan bygga vår frmatid kring liksom. Väldigt fina handleder och bra storlek på kroppen, kanske behöver lite muskler i den men han är ung fortfarande så det känns jättespännande. Sen har vi ett gäng juniorer som vi håller på att plocka upp nu men de är inte med i truppen utan mer i träningstruppen så det är inget vi behöver nämna här.

 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?

- Jag har väl ingen sådär extra utan jag tycker det är kul när alla kuggar i och när Falun spelar Falunspelet och alla kuggar i varandra. Då känns det som att vi har femton man som är jävligt roliga att titta på och det är det vi jobbar efter hela tiden, att alla ska ha tydliga roller. Vi har ju många profiler som är värda biljettpengarna liksom så jag tänker nog inte ta fram någon speciell här utan det är spelaren Falun som är rolig att se på. 

 

Vad är ert mål för säsongen 2017/18? 

- Det är ju dubbla guld. Det är det vi har pratat om men seriemässigt har vi inte sagt något om än. Det får vi ta efter Champions Cup. Just nu är det först Champions Cup och sen tar vi resten men vi ska givetvis försvara SM-guldet.

 

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

- Nej men det är det med att få jobba med laget och gruppen, det är ett jävligt skönt gäng liksom. Att sitta på bussen och åka hem från en seger mot Storvreta eller Pixbo. Det är en skön jävla känsla med laget och alla är på banan med det, så det är det som jag ser fram emot allra mest.


Författare: Kalle Göransson