2017-08-09 06:30

Inför Svenska Superligan - AIK

Andreas Stefansson ska, med sin attityd och fruktade volleyskott, leda AIK in i årets upplaga av SSL.

Innebandy.se har pratat med AIK:s tränare Magnus Jäderlund inför den kommande säsongen.

 

Vad har upplägget varit under försäsongen hittills? 

- Vår säsong inleddes i maj och vi har i stora drag samma upplägg året om med intensivt innebandyspelande, tufft matchande och individanpassad fysträning med hög kvalitet sju dagar i veckan.

 

Hur mycket innebandy har ni tränat?

- Vi spelar alltid innebandy, det är det vi vill och ska vara bäst i världen på. För oss är det en självklarhet att träna specifikt på vår idrott året om precis som vi alltid tränar på kondition, styrka, snabbhet och rörlighet. 

 

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

- AIK kommer bli ett elakare lag i försvaret och mer balanserat i omställningar men behålla attityden med ett galet offensivt mod som inget annat lag har. Vi är otroligt bollskickliga, snabba och hungriga. Grunden är lagd och vår grupp är redo att bygga vidare på det vi har. 

 

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

- Det klart viktigaste är att det mod och den tro vi har i AIK fortsätter växa sig ännu starkare. 

 

Vilka nyförvärv har ni i laget? 

- Linus Hellqvist, 18 år, är en tuff back med en stark offensiv och bra skytte från Huddinge. Sen har vi Sebastian Johansson är född 1997, en vass målskytt med snabba fötter och en stark bollhållare. Påminner starkt om Rickie Hyvärinen! Från Tyresö. Rasmus Bolander, född 1993, från Huddinge. En rörlig spelare som har alla verktyg för att lyckas i Superligan. En av lagets starkaste bollvinnare och kan spela på många olika positioner. Vidare har vi Christoffer Uggla Axelsson, målvakt från Lindås. Har länge dominerat på västkusten och blir en spännande joker för AIK. Jack Noaksson 20 år från Nacka. Klok, positionssäker och bollskicklig. Debuterade redan ifjol. Markus Eriksson 17 år från egna leden, han är en spännande anfallare med stor räckvidd och bra målsinne. Hampus Pettersson, klok och rivig center från Järfälla med snabba fötter och ett bra driv i spelet. Oskar Karlsson född 1995 är en fysisk forward som gör stor nytta i defensiven, men kan också göra många mål. Kevin Haglund är född 1998 och kommer närmast från Salem. Kevin är en klok spelare med offensiva färdigheter och på väg att bli en världsspelare. Sist har vi Dennis Wallin, född 1992 som är en spelmotor från Täby. Han är en bollskicklig och passningssäker centertyp. 

 

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?

- Håll ögonen på Andreas Stefansson, han är världens främsta volleyskytt och han har en attityd som stärker AIK.

 

Vad är ert mål för säsongen 2017/18? 

- AIK:s stora mål är att vinna SM-guld, det är det vi bygger för. Delmålen är alltid givna och det är att säkra kontraktet och sedan ta oss till slutspel. 

 

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

- Det här är det mest spännande laget jag har coachat i SSL och jag ser fram emot att se alla unga talanger i AIK växa till världsspelare.


Författare: Kalle Göransson