"Vi kan bli det bästa laget genom alla tider" - Innebandy.se
2015-08-27 10:36

"Vi kan bli det bästa laget genom alla tider"


Emelie Wibron är en av många bra spelare i IKSU: Foto: Per Wiklund

IKSU kände att det var dags för en generationsväxling. De genomförde den, fick in unga spelare – och är nu en av favoriterna till SM-guldet.
– Vi kan bli det bästa laget genom alla tider, säger tränaren Andreas Harnesk.

Redan i fjol fanns det många spelare med landslagsmeriter i IKSU. I år har siffran ökat. Johanna Hultgren och Sofia Joelsson, båda tongivande i före detta U19-landslag, har tillkommit.

– Det finns inget av våra nyförvärv som inte håller måttet. Alla är helt otroligt bra, säger tränaren Andreas Harnesk.

Ja, IKSU har ett favoritskap på sig till säsongen. Under sommaren genomfördes en generationsväxling och nu är det dags för de unga spelarna att ta ännu mer plats. Harnesk vill spela en attraktiv innebandy, och han tror att han har materialet för att åstadkomma det.

– Det känns fantastiskt kul. De spelare som har lämnat laget har gjort extremt mycket för innebandyn. De nya känns otroligt lovande, varje spelare är en framtidsspelare, säger han och fortsätter:

– Det är jättekul att folk tror på oss, det vill vi göra också. Får vi ihop det så kommer det att gå bra. Vi har fört in mycket mer fokus på skickligheten med bollen.

Är ni en aspirant till SM-guldet?
– Ja, det är vi. Det finns många bra lag och innebandyn blir bättre. Men vi kan bli det bästa laget genom alla tider. Men det är en lång tid att vandra. Vi är absolut inte favorit till seriesegern.

Generationsväxlingen är påtaglig i IKSU. Kaptenen Josefina Eiremo är äldst i laget med sina 31 år. Och majoriteten av truppen är runt 20 år. Men det saknas inte rutin, tvärtom. IKSU har flera landslagsspelare och en trupp som kommer att bli giftig, precis som vanligt.

– Det är många som har varit med och bidragit till våra framgångar. Men som alltid kommer det en generationsväxling, vilket vi är inne i nu. De nya spelarna bidrar. De har bra skills och kan spela offensiv, attraktiv innebandy. Vi vill kunna föra spelet och vinna matcher.

Sent under förra säsongen kom Alice Granstedt in i IKSU. Hon lämnade RIG Umeå och tog omgående en plats i SSL-laget. Granstedt är en framtidsspelare som liknas vid landslagets – och IKSU:s – lagkapten Josefina Eiremo. Harnesk tror starkt på henne till säsongen.

– Hon kan få ett ordentligt genombrott i år. Hennes vinnarskalle och vilja är rätt. Jag känner mig priviligierad att ha henne i truppen.

Det här var den elfte artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Sirius.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)


Författare: Anton Rosenblad