Så laddar Sirius för en ny succésäsong - Innebandy.se
2015-08-02 20:57

Så laddar Sirius för en ny succésäsong


Calle Kostov-Bredberg och Patric Krisandersson tränar hårt i sommar. Foto: Sirius

Sirius nådde ett historiskt SM-slutspel den förra säsongen. Nu har man laddat för en ny, möjligen större succé. Så här tränar laget i sommar.

Storstjärnan Billy Nilsson vann poängligan i SSL och Sirius tog sig till SM-slutspel. Det blev en lyckad säsong för Uppsalalaget. Nu är det mindre än två månader kvar till en ny, het säsong i Svenska Superligan – och Sirius tränar för fullt.

– Vi tränar fem pass i veckan, indelade på fyra dagar. Tre pass utomhus och två inomhus, säger fystränaren Nenad Martinis.

Han förklarar att fokus ligger på utvecklingen av rörelseeffektiviteten, explosiviteten och konditionen. Något som kommer att bli viktigt till säsongen, när Sirius jagar en ny slutspelsplats.

– Vi kombinerar hoppträning med löpning i olika utmanande rörelsebanor. Styrketräningen bedrivs för det mesta med egen kropp som belastning, men även med olika redskap som extra motstånd, säger Martinis.

När nu Sirius är etablerat i SSL vet de också vilka krav som ställs på fysiken för att klara av en hel säsong. Därför har de den här sommaren en större träningsvolym och intensitet än tidigare år. Det blir inget innebandyspel under försäsongen, det kommer i stället i mitten av augusti.
Då ska laget slipa på detaljerna inför en säsong i ett kokande innebandyuppsala.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo
Uppsala
Dalen (herr)
AIK
Rönnby
Mullsjö
Malmö FBC
KAIS Mora
Linköping (herr)
Täby
Växjö
Jönköping


Författare: Anton Rosenblad