Psykologin ska lyfta Jönköping i SSL - Innebandy.se
2015-08-29 06:41

Psykologin ska lyfta Jönköping i SSL


Jönköping har en tuff inledning på säsongen i SSL. Foto: Jönköpings IK

Psykologin ska lyfta Jönköping i år. Det menar nye tränaren Andreas Runnö. Men de tunga spelartappen kan göra det svårt för laget i SSL.

Målsättningen är slutspel. Men Jönköping vet att det är en lång väg dit. Tiondeplatsen i fjol var en besvikelse i jakten på slutspelet, till slut var laget bara fem poäng från åttondeplatsen. Marginalerna kring de sista platserna till slutspelet är oftast otroligt små, och i slutändan är det vinnarskallen som ofta avgör.

Andreas Runnö är mannen som ska få vinnarskallarna att växa i Jönköping.

– Jag jobbar som speciallärare och har läst en hel del psykologi. Det hoppas jag kunna tillföra det här gänget, vi har unga utvecklingsbara spelare. Jag vill stärka dem individuellt, säger han och fortsätter:

– Vi vet om att vi har en väldigt tuff säsongsstart. Även om vi gör det bra kommer vi inte vara ett topplag efter fem-sex omgångar. Då gäller det att spelarna tror på det och jobbar långsiktigt.

Ja, Jönköping inleder säsongen med matcher mot Linköping, Rönnby Västerås, IKSU, KAIS Mora och Pixbo. Helt klart tuffa matcher. Men Runnö tror att laget kan göra bra ifrån sig i alla fall.

– Får vi vara hela och friska kommer vi att växa ju längre det går. Det är en fantastisk energi i det här gänget.

Men Jönköping måste också bygga nytt den här säsongen. Flera tongivande spelare har försvunnit, däribland Stina Ander till Endre.

– Det är den spelare som gjorde flest poäng för oss. En rightback, det är en stor lucka att fylla. Frågan är om vi hittar någon som kan hota på samma sätt som hon gjorde.

Runnö var med och grundade Jönköpings IK 1985. Han har varit med som tränare i flera lag och har en rejäl rutin. Något som kommer att behövas i Svenska Superligan. Och när spelartappen blev verklighet behövdes det också andra spelare som klev fram. Runnö vet vilka som blir viktiga för JIK.

– En spelare som kommer att bli jätteviktig är Micaela Lundmark. Hon är stark både fysiskt och psykiskt. Linnéa Wallén i målet har också gjort en grym försäsong. Och i stort måste de som har varit med några år hjälpa de andra.

Det här var den 13:e artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Dalens herrar.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)
IKSU
Sirius


Författare: Anton Rosenblad