Nykomlingen har höjt ambitionen i träningen - Innebandy.se
2015-08-10 06:42

Nykomlingen har höjt ambitionen i träningen


Linköpings damer har ökat på sommarträningen. Foto: Libk_dam:s Instagramkonto

De vann division 1, kvalade sig till upp till Svenska Superligan och har värvat en meriterad landslagsspelare. Nu är Linköping redo för säsongen. Så här har laget sommartränat.

Det blir en ny verklighet för Linköpings damer i SSL i år. En betydligt tuffare serie kräver bättre förberedelse – vilket laget är medvetet om.

– Vi har kört på liknande träningsformer som förra året, men vi har höjt ambitionen och i år är försäsongen betydligt tuffare för att anpassa oss till den högre nivå vi ska spela på, säger fystränaren Marcus Lindholm.

Konkret har det under sommaren handlat om 5-6 pass i veckan. Det har varit löpintervaller, tyngdlyftning, kroppsviktsträning och kroppskontrolls- och rörlighetsträning.

Linköping har tränat hela sommaren, utan paus. Men samtidigt är det många studenter som spelar i laget, och när de har åkt hem till sina hemorter har de fått med sig program som de ska följa.

– De som är kvar i staden kör de flesta passen gemensamt, och följer i princip samma schema, säger Lindholm.

Den 3 augusti gick laget in i hallen för att börja fokusera mer på innebandyn, då med den invärvade meriterade landslagsspelaren Amanda Larsson i truppen. Annars har det inte varit några innebandypass under sommaren. Det är ju bland annat grundfysiken som ska lyfta Linköping i SSL om en månad.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo
Uppsala
Dalen (herr)
AIK
Rönnby
Mullsjö
Malmö FBC
KAIS Mora
Linköping (herr)
Täby
Växjö
Jönköping
Sirius
Gävle
Pixbo (dam och herr)
Endre
Falun (herr)
Warberg
Karlstad (herr)
Huddinge


Författare: Anton Rosenblad