Nu ska Anna Jakobsson utvecklas ytterligare - Innebandy.se
2015-08-17 07:03

Nu ska Anna Jakobsson utvecklas ytterligare


Anna Jakobsson blir viktig för Endre i år - som vanligt. Foto: Per Wiklund

Familjen Endre välkomnade nye tränaren Alexander Brinkmann med öppna armar. Nu ska laget minst till SM-semifinal med hans hjälp.
– Spelarna ligger långt fram innebandymässigt. 

25 år gammal tog Uppsalabördige Alexander Brinkmann flyttlasset på färjan över till Gotland. Nu är han tränare i ett Endre som söker nya framgångar och inte nöjer sig med en SM-kvartsfinal i vår. Det var där det tog stopp i fjol, men årets trupp är hungrigare, enligt Brinkmann. Han kommer senast från sitt tränaruppdrag i Huddinge, och har genast sett skillnaderna på klubbarna.

– Allt är bättre, det är det enkla svaret. Det är tydligt att det är viktigt för en grupp att ha en tydlig åldersstruktur. Vi har spelare mellan 20-29 år. I Huddinge hade vi en snittålder på 21, och ingen spelare över 26 år. Gruppen här i Endre är väldigt stark och har flera bra ledare som driver på spelarna. De är långt fram innebandymässigt, säger han.

Endre har också värvat heta spelare till i år. Elin Gabrielsson från Uppsala, Stina Ander och Matilda Grooth Nilsson från Jönköping. Dessutom gör Tanja Stella comeback efter en sejour i hemlandet Schweiz.

– Elin står för det bolltrygga, hon är väldigt spelskicklig och blir viktig när vi vill styra spelet. En utpräglad passningsspelare. Stina är i högre utsträckning en skytt och bekväm i uppspelsfasen. Matilda har haft olika positioner i Jönköping. Vi ser det som en fördel, men vi tänker henne som forward. Hon har bra avslut och är snabb och närkampsstark. Tanja är ett kraftpaket, hon släpper inte förbi någon.

Det bådar gott för Endre i år. I den avgörande kvartsfinalen mot IKSU i våras föll laget i hemmahallen Södervärn. Nu har en ny hall byggts, och i och med Endres första hemmamatch 26 september mot nykomlingen Malmö FBC invigs den.

Då kan också Brinkmann räkna med att se en het Anna Jakobsson. Stjärnan blev utsedd till Årets spelare i fjol, och har fortsatt att imponera på försäsongen.

– Jag har fått höra från de som ser henne varje år att hon utvecklas för varje säsong. Eftersom hon har gjort det hittills talar allt för det nu också. När jag ser henne i träning förstår jag varför. Hon ger alltid 100 procent. Tom (Iversjö, före detta tränaren) sa att han aldrig såg henne göra en dålig träning. Det har inte jag heller gjort.

Hur är den nya hallen?
– Den är superfin. Dels är det en fördel för oss med en större plan. Södervärn är tightare och det var en fördel för Endre för några år sedan, men nu är det annorlunda. Nu vill vi kunna spela ett spel med bollen och då blir det en stor skillnad.

Det här var den första artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras AIK.


Författare: Anton Rosenblad