2015-12-18 15:31

Lyckad SSL-träff i Stockholm

Svensk Innebandy bjöd på torsdagen in till en SSL-träff uppdelad i två delar där både antal seriematcher och TV-rättigheter diskuterades. 

12 av 14 herrlag (AIK och Linköping saknades) deltog på träffen i Bromma i Stockholm. 

- Det var ett möte i positiva tongångar. Vi har diskuterat olika förslag tillsammans med klubbarna under en längre tid och de flesta vill ha fler matcher. Just nu finns inget annat alternativ än att i så fall spela 33 omgångar. Det är dock viktigt att poängtera att inget beslut är taget men vi känner att vi var har fått en bred förståelse från föreningarna hur vi tänker, säger Svensk Innebandys tävlingschef Magnus Fantenberg och fortsätter:

- Klubbarna ska hem och göra sin läxa och vi ska ta fram mer underlag. Sedan ska vi träffas och fortsätta prata på Elitkonferensen 6-7 februari. Det är viktigt att vi har i åtanke det krav som finns på att föreningarna att leva upp till elitlicensen som ska vara fullt utvecklad 2019.

Den andra delen av SSL-träffen innebar diskussion om TV- och webb-TV och då anslöt även Malmö från SSL dam.

- Avtalet med TV4-gruppen går ut efter den här säsongen och vad som händer efter det är det i dagsläget för tidigt att uttala sig om. Det är samma sak med SSL Play. Vi har arbetat med frågan under en längre tid och det blir allt mer intensivt. Även kring rättigheterna är det viktigt att vi lyssnar in varandra och samarbetar. Vi fick flera inspel från klubbarna som vi tar med oss och dialogen kommer att fortsätta, säger Svensk Innebandys presschef Sebastian Nurmi.


Författare: Sebastian Nurmi