Karlberg: "Bara att kavla upp ärmarna" - Innebandy.se
2015-08-18 06:07

Karlberg: "Bara att kavla upp ärmarna"


AIK räknar med en hård säsong i år. Foto: Per Wiklund

AIK var illa ute. Ekonomin var körd i botten och flera spelare tackade för sig. När det stormade som mest lyckades man knyta till sig meriterade tränaren Mikael Karlberg.

– Det har varit min dröm i 15 år att få vara huvudansvarig i AIK. När jag fick chansen slog hjärtat så starkt och även om det var ett tufft läge kunde jag inte missa den här chansen, förklarar han.

Karlberg har varit med fyra år tidigare, då som assisterande tränare. Han tror ändå att han har nytta av de åren när han nu antar den stora utmaningen.

– Jag vet hur föreningen funkar och vad som är AIK. Det är lite speciellt. Det är höga krav som man ska leva upp till men det är bara att kavla upp ärmarna.

När spelare som Kevin Björkström och Patrik Åman, efter viss tvekan, valde att fortsätta satsningen i AIK såg läget ut att ljusna en aning. Och på målvaktsposten tror Karlberg att det kan bli en rejäl fight mellan rutinerade Åman och nyförvärvet Peter Stenberg.

– Stenberg har varit bra och vi har haft koll på honom länge. Jag tror att han är redo för det här nu och han kommer göra allt för att utmana Åman om målvaktsposten.

I augusti lyckades man också knyta till sig Niclas Eriksson från Djurgården. Ericsson med flera års erfarenhet av SSL-spel med Caperiotäby lär bli en viktig pjäs om vi får tro Karlberg.
– Vi har tappat många av våra backar och i Niclas får vi en spelare som har många säsonger i SSL bakom sig och även de egenskaper som vi söker med sin fysiska styrka och sitt ständiga hot framåt.

Det hämtas också en trio från Järfälla som Karlberg har stora förhoppningar om.
– Oscar Hagberg är en duktig rightare som gjorde en jättebra säsong i allsvenskan förra året. Joel Weiss har mest spelat center eller spets men vi kommer använda honom som back där vi tror att han kommer passa in med sitt fysiska spel. Nicklas Hedengren är en stark kontringsspelare och kommer passa bra in i våra nya spelidéer med sina djupledslöpningar och sitt målsinne.

Mikael Karlberg, vars hjärta alltid har bultat för AIK, har verkligen en stor utmaning framför sig. Han följde laget under fjolårssäsongen och såg ljuspunkter då som han vill ta tillvara på.

– Efter jul tycker jag att man fick till hemmaspelet. Även PP tycker jag funkade bra, där ska vi bygga vidare.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den andra artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Uppsala.

Tidigare presenterade lag:
Endre