Huddinge: "Ansvar för sin egen utveckling" - Innebandy.se
2015-08-09 12:16

Huddinge: "Ansvar för sin egen utveckling"


Huddinge har tränat hårt på försäsongen. Foto: Huddinge

Innebandyn är i gång för Huddinge. Men det är en massiv försäsongsträning som har legat till grund för den nya säsongen. Så här har laget tränat.

SSL-säsongen är bara drygt en månad bort och lagen har börjat kliva in i hallarna för att bli bekväma med boll och klubba igen. I måndags gjorde Huddinge likaså. Men hur har laget tränat i sommar för att förbereda sig?

– Vi gick från grundstyrka och grundkondition till explosiv styrka och idrottsspecifik kondition över fyra block. Det här upplägget är en del av ett större, mer långsiktigt perspektiv som ämnar utbilda varje spelare att själva ta ansvar för sin egen utveckling, säger Huddinges nya tränare Rickard Gustafsson.

Blocken har bestått av gemensamma moment och helt individuella träningsupplägg beroende på var någonstans respektive individ har befunnit sig. Fyra testomgångar har hjälpt till att hålla koll på progressionen under resans gång.

– Upplägget kommer inte att ha ett slut utan skapar cykler som löper under hela säsongen och bort över nästa. Fokus kommer att ligga på att öka maxstyrkan och den anaeroba kapaciteten. Vi ska utveckla oss på kvaliteter som är viktiga för innebandy på elitnivå, säger Gustafsson.

Från vecka 26 till 32 har Huddinges damer kört egenträning efter individuellt anpassade scheman. Under försäsongen är det fystränaren Sonny Andersson som har skött upplägget.

Är det något nytt i träningen i år?
– Eftersom jag är ny som tränare i Huddinge kan jag inte svara för hur det har sett ut föregående år. Men lite ändringar har vi nog kunnat konstatera då tjejerna har fått träningsvärk i muskler de inte visste att de hade, säger Gustafsson.

Efter många veckor utan att springa på plastgolvet är det nu dags igen. Huddinge har gått in i hallen och kombinerar fysträning med ren innebandy.

– Vi hade inte rört oss på en innebandyplan med klubba och boll sedan vecka 25, och det är en medveten strategi eftersom vi vet att hösten kommer att bli lång och tuff. Vi vill att våra tjejer ska känna att det finns ett starkt sug i att få komma ner och köra.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo
Uppsala
Dalen (herr)
AIK
Rönnby
Mullsjö
Malmö FBC
KAIS Mora
Linköping (herr)
Täby
Växjö
Jönköping
Sirius
Gävle
Pixbo (dam och herr)
Endre
Falun (herr)
Warberg
Karlstad (herr)


Författare: Anton Rosenblad