Hård sommarträning ska bära frukt för Karlstad - Innebandy.se
2015-08-11 07:23

Hård sommarträning ska bära frukt för Karlstad


Karlstad laddar för en ny het säsong i SSL. Foto: Per Wiklund

Genom kval höll sig Karlstads damer kvar i Svenska Superligan. I år vill de hamna på säkrare mark. Så här har laget sommartränat. 

Premiären i SSL är bara en månad bort. En lång sommarträning har gjort spelarna sugna på innebandy igen, och alla lag har börjat gå in i hallarna.
Karlstads damer kvalade sig kvar i SSL i våras. Sedan började en lång sommar med hård träning.

– Vi har kört fyra gemensamma pass i veckan, ledda av en extern tränare. Utöver de passen har spelarna kört två individuella gympass, säger tränaren Henrik Flognman.

Försäsongen, som inleddes 11 maj, har inte bjudit på något uppehåll. Om en spelare är bortrest får den med sig ett träningsschema som hon ska följa. Och i år har det också varit ett nytt upplägg i träningen.

– Det som skiljer årets upplägg är att vi har en ny fystränare, Evelina Malmgren från Karlstads Medicinska Träningsinstitut, och att vi inte har något gemensamt uppehåll, säger Flognman och tillägger:

– Den stora skillnaden när det gäller fysen blir under säsongen, då vi varje vecka utöver innebandyträningarna kommer att ha ett gemensamt fyspass. Även det kommer att ledas av Evelina. Det är viktigt att underhålla fysen kontinuerligt under hela säsongen.

Karlstad gick in i hallen 3 augusti. Nu har de börjat spela innebandy mer och mer, och suget är rejält. Det är ett bevis på att sommarträningen har varit effektiv.

– Vi valde att inte ha någon boll och klubba under sommaren så att spelarna skulle vara riktigt sugna när vi drog i gång inomhus.

Tidigare presenterade lag i artikelserien om SSL-lagens försäsong:
Storvreta
Dalen (dam)
Helsingborg
Granlo
Uppsala
Dalen (herr)
AIK
Rönnby
Mullsjö
Malmö FBC
KAIS Mora
Linköping (herr)
Täby
Växjö
Jönköping
Sirius
Gävle
Pixbo (dam och herr)
Endre
Falun (herr)
Warberg
Karlstad (herr)
Huddinge
Linköping (dam)


Författare: Anton Rosenblad