2015-09-26 00:30

Förtydligande gällande hoppregel

De flesta har säkert sett AIK:s Nicklas Hedengrans mål mot Granlo och läst den efterföljande debatten. Nu görs ett förtydligande i regel 507:12 angående hopp.

Informationen har redan gått ut till landets förbundsserielag om förtydligandet (fetmarkerat nedan):

”507    Förseelser som leder till frislag
12)     När en utespelare hoppar och stoppar bollen.

Som hopp räknas när båda fötterna helt lämnar golvet. Att springa normalt anses inte som att hoppa. En spelare får hoppa över bollen om han inte rör den.

Om en spelare hoppar och spelar på, eller blir träffad av, bollen ska frislag dömas för hopp.

För att se alla regeltolkningar och förtydliganden, läs mer här:
http://www.innebandy.se/SIBF-info/Domare/Regler-tolkningar/


Författare: Sebastian Nurmi