Försvaret i fokus för Faluns damer - Innebandy.se
2015-08-23 06:22

Försvaret i fokus för Faluns damer


Faluns damer måste släppa in flera mål än i fjol. Foto: Per Wiklund

Hon är den enda damtränaren i hela Svenska Superligan. Nu ska veteranen Camilla Granelid få fart på det unga Falun. Och framför allt få stopp på baklängesmålen.

6,4 mål per match bakåt. Det gjorde Falun till det lag med flest insläppta mål under fjolårssäsongen i Svenska Superligan. Och det var bara med ett poängs marginal som laget klarade sig från att behöva kvala sig kvar.

Med andra ord: Nya tränaren Camilla Granelid har att jobba med. Profilen tog över när det stod klart att Falun faktiskt skulle fortsätta sin elitverksamhet i SSL. Och om laget ska klara sig i år igen vet hon var fokus måste ligga.

– Vi måste prata försvarsspel. Vi ska jobba i rätt ytor. Men det handlar om hårt jobb och att offra sig för varandra. Vi får aldrig ge upp så att siffrorna rinner iväg. Det gäller att ha ett väloljat försvar där vi gör allt för varandra, säger hon.

Granelid, med en gedigen innebandykarriär bakom sig, är den enda damtränaren i hela SSL i år. Och hennes ledarteam består sammanlagt av fyra kvinnor och en man. Unikt på den högsta nivån i innebandysverige.

– Jag hoppas att jag och de andra kan bidra med engagemang, erfarenhet och spelglädje. Jag måste smitta av mig. Vi ledare ska smitta av oss goda vanor, så att spelarna ser sig som elitidrottare.

Falun ställer upp med ett väldigt ung lag i år. Granelid menar att de måste vara respektlösa i sitt spel och vilja överraska hela tiden. Det kan lyfta laget.

– Det är sådana här spelare jag vill jobba med. De ger otroligt mycket energi och har en kärlek till sporten. De kan gå hur långt som helst. Jag älskar den här situationen. Vi slår ur underläge.

Målvaktsparet Emma Andersson och Helen Bircher kan bli avgörande för Faluns eventuella framgångar i år. Dessutom höjer Granelid ett varningens finger för comebackande Erika Andersson.

– Hon står för allt som alla ska stå för. Hårt jobbande, otroligt hjärta för laget och föreningen. Hon gör alltid allt på träning.

Det här var den sjunde artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Granlo.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle


Författare: Anton Rosenblad