Finske backen ska höja Helsingborg - Innebandy.se
2015-08-20 06:13

Finske backen ska höja Helsingborg


Helsingborg siktar högt till säsongen. Foto: Per Wiklund

FCH skrällde sig förbi Pixbo i semifinalen i fjol. Nu vänder också Juha Kivilehto tillbaka till för att ytterligare spetsa till truppen.

33-årige Kivilehto beskrivs som en professionell idrottsman. Med sin enorma erfarenhet kommer han vara otroligt viktig för Helsingborg.

– Jag hade själv förmånen att lära känna honom under min tid som spelare i FCH och det är en fantastisk människa, säger tränare Magnus Anderberg och fortsätter:

– Det är ingen hemlighet att de som uppmärksammats mest i FCH har varit våra forwards- och målvaktssidan. Med Kivilehto spetsar vi även till backsidan.

På pluskontot kan man också räkna in Hampus Dargren. Dargren som så sent som i våras spelade SM-final med Linköping flyttade till Helsingborg på grund av studier och Helsingborg var inte sena på att håva in SM-silvermedaljören.

– Han är en bra och lugn person vid sidan av banan. Vi fick höra att han skulle plugga i stan och är jätteglada att vi kunde knyta honom till oss. Jag tycker vi både har fått in bredd och spets, säger Anderberg.

I många år har Helsingborg haft ambitionen att vara ett topplag i SSL. Förra året slutade man på en sjundeplats.

– Vi kände att vi var stabila under större delen av grundserien. Det var en del toppar och några genomklappningar men poängen kom i jämn ström. Under andra halvan kom vi i en svacka och fick jobba hårt för att ordna slutspel, säger Anderberg.

De stora framgångarna har låtit vänta på sig och först 14/15 kunde föreningen nå sin första semifinal. Man gjorde det genom att slå ut seriesegrarna Pixbo i kvartsfinalen. Mot Linköping kom laget inte upp i samma standard och fick därmed nöja sig med en bronsmedalj. Nu fortsätter man på det inslagna spåret.

– Jag tycker att vi har mognat tillsammans och vi tror mycket på kontinuitet. Några stora förändringar är inte nödvändiga.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den fjärde artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras Huddinge.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala