2015-08-30 06:44

Enorm spelaromsättning för Dalen


Tränaren Jonatan Brolin tror på ett starkt Dalen. Foto: Per Wiklund

Dalen har en av SSL:s största spelaromsättningar i årets silly season. Laget som missade slutspel på målskillnad förra säsongen tappar elva spelare och får in tolv.


Det mest uppmärksammade bland nyvärven är landslagsmannen Jonas Svahn som hämtas från svenska mästarna Falun.
– Han kommer bli superviktig för oss. Alla vet om att han är snabb och otroligt kontringsstark. Men han är också aktiv och aggressiv hela tiden och kommer skapa mycket för sina medspelare, säger tränare Jonatan Brolin.

Man har även fått in en helt ny målvaktsuppsättning, då Martin Rudeström och Fredrik Hörkvist valde att lägga hjälmarna på hyllan. Brolin är dock mycket tillfreds med den nya duon som har anlänt:

– Nu när vi tappade både Rudeström och Hörnkvist som var en ryggrad i Dalen känns det riktig bra att vi får in två duktiga målvakter i Måns Parsjö-Tegnér och Martin Stolt. De är också väldigt bra personer.

Under sensommaren blev det klart att Alexander Bodén fortsätter. Han kommer i vanlig ordning bli en viktig kugge tillsammans med den gamle parhästen Ketil Kronberg.

– Det påverkar självklart att vi tappar så många spelare. De har byggt upp en kemi under flera år. Och visst blir det en förändring med så många nya spelare och det är inte alltid det funkar bra men det har faktiskt bara varit positivt med de som kommit in i år. De gillar hur vi spelar och hur vi tränar så det har varit lätt att jobba in dem.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den 14:e artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras KAIS Mora.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)
Falun (herr)
IKSU
Sirius
Jönköping