Efter tre raka SM-guld - Falun är otroligt jagat - Innebandy.se
2015-08-26 06:31

Efter tre raka SM-guld - Falun är otroligt jagat


Thomas Holmgren och resten av Falun är jagade i år. Foto. Per Wiklund

Efter tre raka SM-guld känner Falun övriga lag flåsa dem i nacken.

Falun kommer med största sannolikhet få klara sig utan landslagsmannen Jonas Adriansson under inledningen av säsongen. Adriansson drog på sig en knäskada under en fotbollsmatch och har börjat kunna springa först i slutet av sommaren.

– Jag har en filosofi att killarna ska få göra det de vill under somrarna. Mår spelarna bra så presterar de bra och Adriansson har bevisligen mått väldigt bra. Sedan finns det nog någon chef ovanför mig som är mindre nöjd med att han har spelat fotboll. Men jag ser det som att det hade kunnat hända, om inte där så under någon annan aktivitet som inline-hockey och allt vad de pysslar med. För att inte tala om våra egna träningar där det alltid är på liv och död och nästan på gränsen till handgemäng, säger Thomas Brottman.

Simon Palmén som värvades ifrån Warberg och som var tänkt att ersätta Jonas Svahn kanske nu istället får inleda med att fylla den temporära luckan efter Adriansson, berättar Brottman:

– Det kan ibland bli lite av en kulturchock när man kommer hit utifrån. Vi kör ganska hårt och vissa träningar blir brutala både fysiskt och verbalt. Men han har sett bra ut och har han har riktigt fina handleder.

I Falun hamnar allt som oftast stjärnduon Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström i strålkastarljuset. Brottman berättar nu att man fått in en råkopia av den senare:

– Simon Cederström påminner otroligt mycket om Ralle som han var när han kom till Falun. Kanske att han är lite mer aggressiv och har mer näsa för målet.

Cederström väntas ersätta Teru Tiitu som under sommaren hastigt lämnade Falun, trots att han stod under kontrakt.

– Jag hade räknat med honom i truppen men bara en timma innan vi ska dra igång vår säsong får jag ett SMS där han säger att han inte kommer, säger Brottman.

Falun har stått i en klass för sig de senaste åren. Tre SM-guld och två guld i Champions Cup talar sitt tydliga språk. Men om vi får tro Brottman är det fler och fler lag som kryper allt närmare.

– Mullsjö, Storvreta, Pixbo och Linköping är ju alla där nu och fler lär höja sig. Jag tror att om det har varit ett getingbo neråt förut så kommer det bli det uppåt nu. Och jag tror inte vi kommer vara hundraprocentiga före jul i och med Champions Cup. Men någonstans efter jul växlar vi upp.

Text: Johanna Gratjova

Det här var den tionde artikeln i serien om SSL-lagen inför säsongen. I morgon presenteras IKSU.

Tidigare presenterade lag:
Endre
AIK
Uppsala
Helsingborg
Huddinge
Gävle
Falun (dam)
Granlo
Dalen (dam)