2012-08-15 13:30

Svenska Spel sponsrar svensk breddidrott

Svenska Spel presenterade under tisdagen en ny satsning där 50 miljoner kronor årligen delas ut till Sveriges idrottsföreningar. Satsningen heter SVEA och ger spelbolagets kunder möjlighet att direkt stödja sin idrott eller favoritförening.Pengarna som betalas ut från SVEA ska främst gå till föreningars ungdomsverksamhet. Foto: Bildbyrån.


SVEA innebär att Svenska Spels kunder personligen kommer att kunna sponsra föreningar i Sverige som är anslutna till Riksidrottsförbundet (RF). Vid varje speltillfälle med Spelkortet får kunden poäng i relation till den insats man spelat för. Poängen kan sedan valfritt fördelas på upp till tre olika föreningar. Totalt ska 50 miljoner kronor betalas ut och de ska först och främst gå till föreningens ungdomsverksamhet.

− En av drivkrafterna bakom SVEA är främst att stötta ungdoms- och breddidrotten. Vi vill stärka vår relation till svensk idrott ännu mer och samtidigt bidra positivt till Sveriges idrottsföreningar, säger Svenska Spels VD Lennart Käll i ett pressmeddelande.

För att en förening ska kunna få del av SVEA-pengarna krävs att föreningen ansluter sig till satsningen. Det kan den göra via den här länken.


Läs mer på Svenska Spels hemsida


Författare: Daniel Karlsson