Landslaget i träningsmatch mot Karlstad - Innebandy.se
2012-08-07 12:45

Landslaget i träningsmatch mot Karlstad

Herrlandslagets läger i Karlstad 8-12 augusti avslutas med träningsmatch mot SSL-nykomlingen Karlstad IBF på söndagen.


Det svenska herrlandslaget, här gestaltat av Patrik Jansson, reser till Karlstad för läger och träningsmatch. Foto: Lars Lindberg.


Matchen kommer att spelas i Colorama Arena, Tingvallahallarna, på söndag klockan 12.30. Hallchefen Anders Lidström meddelar att det blir biljettköp i dörren och uppmanar besökare att komma dit i god tid.

– Det kan bli mycket folk när vi får chansen att bjuda Värmland och närområdet på herrlandslagsinnebandy, det finaste vi kan bjuda på. Jag tror att matchen kommer präglas av mycket vilja. Landslagsspelarna är här för att ta en plats i VM-truppen och Karlstadkillarna vill visa att de håller högsta nivån i Sverige som SSL-nykomling, säger Lidström.

Förbundskapten Jan-Erik Vaara tror på en fartfylld tillställning där landslaget får möjlighet att spela ihop sig inför VM-säsongen.

– Karlstad IBF är en pigg nykomling som slutligen tagit steget till SSL. Det finns erfarenhet, rutin och förstås ambitioner i laget. För landslagets del är det viktigaste att vi hittar vårt spel och vårt sätt att hantera matcherna mentalt och fysiskt. Matchen är ett utmärkt läge för våra spelare att visa att de hör hemma i en VM-trupp. Vi ska spela efter bästa förmåga, så vi hoppas på fart och fläkt, avslutar Vaara.

Landslagets läger i Karlstad pågår onsdag till söndag (8-12 augusti). Redan under fredagen bjuds allmänheten på innebandy i världsklass då landslaget har öppen träning i Colorama Arena, Tingvallahallarna, mellan klockan 18-19.30.

Författare: Daniel Karlsson