2011-08-08 14:42

Uppblåsbar sarg i USA

Innebandyn i USA växer. När sporten visas upp i olika sammanhang kan man numer använda sig av en uppblåsbar sarg.

De senaste dagarna har det amerikanska innebandyförbundet arrangerat ett läger för unga spelare. Lägret hölls i kaliforniska Huntington Beach som främst är känt som en surfingstad.

Nu fick staden även en dos av innebandy. Lägret, med strax över tjugo deltagare, följdes av turneringen US Open. Där blev San Diego slutsegrare efter finalvinst mot Titans.
 


Vid juniorlägret i Huntington Beach var det premiär för den nya, uppblåsbara sargen. Foto: Adam Troy.


Det amerikanska förbundet har förhoppningen att kunna skicka ett juniorlag till en cup i Europa nästa år. Man ser detta som en förberedelse inför ett kommande U19-VM.

I samband med lägret och turneringen i Huntington Beach visades en ny produkt, nämligen en uppblåsbar sarg.

Den har tagits fram av Peter Torsson som har letat efter möjligheter att sätta upp en sarg snabbt och enkelt. Den är även lätt att transportera mellan olika evenemang. 

Tanken finns i framtiden att kunna sätta upp flera stycken bredvid varandra för att köra turneringar.

Dimensionerna är anpassade för att kunna ställa upp sargen på en tennisplan. Upp- respektive nedmontering tar max 15 minuter.

Den uppblåsbara sargen får ses som en utmärkt produkt när innebandyn ska visas upp på skolor och evenemang i USA. Däremot saknar den egenskaper och förutsättningar för att kunna bli godkänd i tävlingssammanhang.


Författare: Daniel Karlsson