Premiär för nytt domarutbildningsmaterial - Innebandy.se
2011-08-16 12:58

Premiär för nytt domarutbildningsmaterial

Ett helt nytt internationellt domarutbildningsmaterial i fyra steg har tagits fram i samarbete mellan Sverige, Finland, Norge, Schweiz och Tjeckien.

Projektet har pågått i ett och ett halvt år och som kronan på verket, för svensk del, utbildades i helgen distriktens domarinstruktörer med helt purfärskt material.

– Som tävlings- och domarchef vill jag initialt berömma förbundsinstruktörerna Krister Åkesson, Andreas Holm, Tony Holmer och Mats Öster som inte bara var gedigna i sitt pedagogiska arbete under helgen som gick utan även lagt ner ett stort jobb i framtagandet av materialet. Även Andreas Johansson har bidragit starkt även om han inte kunde vara med på själva Kursledarutbildningen, säger Anwar Samuelsson på Svenska Innebandyförbundet.
 


Exempel på materialet när det gäller domarnas rörelsemönster.
 

Materialet är unikt i sitt slag och distriktens instruktörer drillades hårt i dagarna tre för att kunna ta till sig alla olika ämnen och områden. (regelkunskap, rörelse/positionsval, domarpsykologi, ledarskap, kroppsspråk, intern kommunikation, brand management med mera).


Författare: Daniel Karlsson