2011-08-18 10:09

Mest utvisade genom tiderna

Idag tittar vi närmare på utvisningsstatistiken genom tiderna. På damsidan är det Maria Söderström som har varit mest utvisad. Den tidigare Per Ols- och Faluspelaren har suttit utvisad 134 minuter.
 


Utvisningstatistiken i damernas högsta serie genom åren har nu sammanställts. Foto: Bildbyrån.


Det ska sägas direkt: damernas utvisningsliga genom tiderna är ingen blodig historia. Det är faktiskt inte många spelare som snittar på över en utvisningsminut per match.

Till skillnad från herrarnas utvisningsliga (presenteras senare under torsdagen) handlar det mest om tvåminutersutvisningar. När det gäller de grövre varianterna av straff finns det exempelvis ingen damspelare i historien som har fått matchstraff mer än en gång. När det gäller 2+10 är Sara Simonsson värst med tre sådana utvisningar.

Maria Söderström (bilden) toppar utvisningsstatistiken med 134 minuter, sju minuter mer än Sara Simonsson på andra plats.

Vi har börjat vänja oss vid att Hermine Dahlerus toppar alla listor på damsidan. Utvisningsstatistiken är dock ett undantag. Men inte mindre imponerande har hon ett snitt på endast 0,11 utvisningsminuter per match och återfinns först på 119:e plats.

Statistiken gäller högsta serien (grundserie+slutspel) sedan 1993/94.

Hela topp 100  (PDF-format)
  


Författare: Daniel Karlsson