2011-08-19 16:21

Damlandslaget fystestades

Damlandslaget genomförde under veckan fystester på testcentret i värmländska Torsby. Resultatet var positivt och bjöd på vissa överraskningar.

Genom mätning av spelarnas mjölksyretålighet och maximala syreupptagningsförmåga kunde landslagsledningen skapa sig en bild av hur spelarna ligger till konditionsmässigt inför VM i december. Förbundskapten Jan-Erik Vaara är nöjd med resultatet.

– 6-7 spelare uppnådde strålande resultat där de till och med överskrider rekommendationer från SOK. Det är riktigt roligt att fler spelare visar stor vilja att vara vältränade och förberedda på en hög nivå.

Några överraskningar?
– Jag trodde nog inte från början att så många skulle ligga på så höga nivåer. Det var också kul att se spelare som exempelvis Therese Karlsson och Jorunn Göransson hålla jämna steg med bland andra Karolina Widar.

Testresultaten kommer till stor användning i förbundskaptenens fortsatta arbete inför VM.

– Med exakta mätinstrument har vi kunnat få fram siffror att arbeta vidare med. Fortfarande gäller det faktum att spelarna ska klara av vissa nivåer för att bli uttagna till VM. Överlag finns det definitivt många glädjande tecken inför framtiden, avslutar förbundskapten Jan-Erik Vaara.Här pågår landslagets fystest för fullt. Foto: Tomas Fransson.


Mellan fystesterna stod bland annat längdskidåkning på schemat. Foto: Tomas Fransson.


Skidåkning i Torsby skidtunnel. Foto: Tomas Fransson.


Författare: Daniel Karlsson