2011-08-18 11:15

Balrog tidernas mest utvisade lag

Balrog är det lag som har blivit mest utvisat genom tiderna – på både dam- och herrsidan. Totalt 5 896 minuter har Botkyrkaklubben haft på botbänken.
 


Markus Palokangas, Jonas Steffen, Mika Kohonen och Hannes Öhman fångade på samma bild i december 2002. Det ska dock sägas att de inte sitter i utvisningsbåset på denna bild... Foto: Bildbyrån.


Vi har sammanställt den totala utvisningsstatistiken per lag genom tiderna. Där visar det sig att Balrog har flest minuter bland både damerna och herrarna.

Damer
Sammanlagt 1 677 utvisningsminuter blev det för Balrogs damer. Men då ska man också ha i åtanke att man är ett av de lag som har spelat flest matcher i högsta serien (grundserie+slutspel).

Iksu är av tradition ett lag som behåller sina spelare på banan. Det visar sig också i denna statistik där man har det låga snittet 2,44 minuter per match.

Högst snitt bland damerna (6,86) har Kalix som drog på sig 96 minuter den säsong man spelade i högsta serien, 1996/97. 
Se den kompletta listan (PDF-format)


Herrar
Även om Balrog toppar den sammanlagda listan finns det andra lag med högre snitt per match. Lag som Kolarbyn/Fagersta, Åkersberga, GS 86 är exempel på lag som har snittat över nio minuter per match. I en klass för sig är dock Postens IF Södertälje. De spelade i högsta serien 1994/95 och drog på sig 250 utvisningsminuter på 18 matcher (snitt 13,89).

Av dagens SSL-lag har Warberg (4,81) och Linköping (3,74) lägst snitt på listan.
  
Se den kompletta listan (PDF-format)


Fotnot: Lagen i listorna anges med det namn man senast hade då man spelade i högsta serien.


Författare: Daniel Karlsson