2010-08-27 15:15

Kais Mora tackar ja till SSL

Vid ett extra styrelsemöte vid lunchtid på fredagen beslutade Kais Moras styrelse att klubben tackar ja till den vakanta platsen i Svenska Superligan.

Efter bortfallet av Västerås i SSL gick frågan under torsdagen till Kais Mora IF. Lite mer än ett dygn senare kom svaret: Kais Mora tackar ja till platsen.

Senast Mora hade ett lag i herrarnas högsta serie var 1993/94.

En som var med då som spelare - och som genom alla år har funnits med i innebandyn i Mora - är Peter Wallin. Numer är han tränare för herrlaget.

– Det är ju en fantastiskt stor dag! Att det sedan går till på det här sättet är som det är.

– Men vi var väldigt nära i kvalserien i våras och det är ändå kul att vi visar att ett lag från en liten ort kan gå upp till högsta serien, säger Wallin.
 


Kais Mora: SSL:s färskaste lag. Foto: Kais Mora.

 
Påverkar det här era förberedelser?
– Nej, vi kommer inte att ändra vårt upplägg. Vi har träningsmatcher inplanerade och vi kommer att köra på som vi hade tänkt. Skillnaden är att det blir tuffare motstånd i serien.

Efter några tunga spelarförluster tippade Allsvenskans tränare i juni att Kais Mora skulle komma på åttonde plats i Allsvenskan Norra. Nu ska detta lag alltså spela i Superligan i stället.

– Vi har troligen inte ens Allsvenskans vassaste trupp. Men vi har unga, hungriga spelare!

Inte mindre än 18 av 24 spelare i truppen är egna produkter. Snittåldern i laget ligger på knappt 21 år.

Hur kommer det att fungera med era matchtider nu när ni ersätter Västerås i SSL?
– Vi har faktiskt tittat på det. I det stora hela passar det bra, så de flesta av våra hemmamatcher kommer vi att kunna spela på de datum som det är tänkt.

Läs mer:
Vakanstillsättning i förbundsserierna

Författare: Klas Pettersson