Spelare sökes till student-VM - Innebandy.se
2008-08-15 13:25

Spelare sökes till student-VM

I höst avgörs student-VM i Finland. Sverige är regerande mästare på herrsidan och dessutom spelas en damklass för första gången. Du som är intresserad av att spela för Sverige kan nu anmäla ditt intresse.

6-9 november 2008 avgörs historiens tredje student-VM i innebandy i Kuortane/Seinäjoki, Finland.

De två tidigare mästerskapen har endast inneburit turnering för herrlag, men i år har arrangörerna även bjudit in till en turnering för damer. 

Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF) har anmält lag i båda kategorierna med målet att Sverige ska försöka försvara herrtiteln från Student-VM 2006 i Schweiz samt vinna det första historiska damguldet.


Sveriges vinnande lag vid student-VM 2006.


Svenska Innebandyförbundet (SIBF) kommer hjälpa SAIF med uttagning av lagen. Förbundskapten för herrlaget är Jan Gustafsson som är förbundskapten för U19-herrlandslaget. Förbundskapten för damlaget är ännu inte klart.

Vi söker nu spelare till både dam- och herrlaget.

Kriterier för att få representera Sverige i student-VM:
Spelare skall vara födda 1/1 1980 – 31/12 1990, vara svenska medborgare och studera vid en eftergymnasial utbildning (eller tagit examen vid sådan under 2007 eller 2008). Eftergymnasial utbildning kan vara universitet, högskola, folkhögskola, komvux, ky-utbildning etc., något som kräver gymnasieexamen som inträdeskrav.

Ytterligare info:
Prel. avresa onsdag 5 november, hemkomst runt lunch den 10 november. Ingen ersättning utgår, dock utgår ingen kostnad för resa, kost och logi.
Du som är intresserad att spela i student-VM, maila till jan.lindberg@innebandy.se, ange ditt namn, adress, telefonnummer, e-postadress, födelsedata, förening samt plats i laget.  Intresseanmälan ska vara SIBF tillhanda senast 1 september 2008.

Om du blir uttagen kommer du att få fylla i en blankett för individuell anmälan samt ett studieintyg som ska vidimeras av skolan.

För ytterligare frågor kring kriterierna för deltagande i student-VM, kontakta Ulf Öhrman, Sveriges Akademiska Idrottsförbund,  på telefon 018-65 30 72 eller e-post ulf@saif.se.

Officiell webbplats för student-VM