2008-08-20 15:38

På god väg att bli ett VM-lag

Vi har pratat med förbundskaptenen Kent Göransson om hans syn på landslagslägret som avslutades i söndags – men även hur han ser på kommande VM-förberedelser.

Det gångna veckoslutet samlades herrlandslaget för säsongens första läger. Linköping var bas för samlingen men laget hann även med en utflykt till Bjärkefalls gård som drivs av Klas Ingesson.

– Vi har gjort en utvärdering och vi har uppfyllt syftet och alla de mål som vi hade satt upp innan. Det känns som att spelarna har kommit en bit på väg i det tänk vi har, säger förbundskaptenen Kent Göransson.


Vid lägret i Linköping fotograferades landslaget. Vi kan avslöja att slutresultatet blev mer strukturerat än ovanstående bild...
Foto: Bildbyrån.  Klicka här för att förstora bilden.Lägret innehöll bland annat en teamövning, där laget skulle klara sig i skogen. Spelarna fick klart för sig vad som gällde först då de anlände till Linköping och ingen var förberedd på uppgiften.

– De fick nog en obehaglig känsla när de inte riktigt hade kontroll över situationen.

Är erfarenheterna något som kan föras över till innebandyplanen?
– Absolut. Även om jag i detta läge inte tror att spelarna sätter in det i ett sådant sammanhang så kan man ju alltid hamna i oväntade matchsituationer.

Sista dagen i Linköping spelades en jämn internmatch. De formationer som matchades var följande:

Mattias Wallgren – Mattias Samuelsson
Daniel Calebsson – Martin Emanuelsson – Magnus Svensson

Jesper Berggren – Henrik Olofsson
Alexander Bodén – Karl-Johan Nilsson – David Gillek

Peter Fischerström – Kristoffer Kranberg
Niklas Jihde – Fredrik Djurling – Mats Carlsson

Kristoffer Asp – Daniel Dahl
Andreas Johansson – Joakim Andersson – Mattias Helgesson


Som bekant står vi inför den mest intensiva innebandyhösten någonsin. Förutom att EuroFloorball Cup-slutspelet och VM har flyttats till hösten spelas det även fler omgångar i SSL. Förra året spelades det tolv omgångar före årsskiftet, i år är det fjorton.

Märks det på spelarna att det är en späckad höst som väntar?
– Ja, tittar man ur landslagsperspektivet finns det ett sug hos spelarna som är fantastiskt. Spelarna ser ett stort mål i VM; först att kvala in till truppen och därefter att spela VM, säger Göransson.

Hur ser då kapten Göransson på höstens två samlingar innan det är dags att resa till Tjeckien för att spela VM?

Euro Floorball Tour, Finland,
29 oktober-3 november
– Generellt kan man ju säga att laget har väldigt få samlingar och det är inte många träningstillfällen. I viss mån får vi använda matcherna i Finland som träning. 

– Vi måste ha öppna sinnen när vi tar ut truppen till Finland, det kan ju dyka upp en joker under första omgångarna av SSL.

Läger i Falun inklusive landskamp mot Danmark, 24-27 november
– I första hand ska vi sy ihop helheten i vårt spel. Vi kommer också att öva mycket på speciella spelmoment som box play och power play.


Författare: Klas Pettersson