2008-08-31 00:25

Läget i Ligacupen

Inför den sista dagens gruppspel i Ligacupen är Dalen, Storvreta, Balrog och Warberg klara för kvartsfinal. Här summerar vi läget.

Umeå
Efter fredagens storseger 15-0 mot Örnsköldsvik gjorde Dalen tvåsiffrigt även på lördagen. Det blev 10-4 mot Västerås. Unga backarna Filip Stenmark (ny för säsongen) och Robin Nilsberth tog för sig och kom båda med i målprotokollet.

Örnsköldsvik repade sig efter fredagens utklassningsförlust. På lördagen blev det en poäng mot Umeå City sedan Peter Svensson kvitterat till 7-7 på straff.
 
Inför söndagen är redan Dalen klara för avancemang till kvartsfinal men oddsen är även väldigt goda för det andra hemmalaget, Umeå City, att man tar sig vidare. Dalen och Umeå möts i derby och avslutar denna grupp på söndagseftermiddagen men redan före denna match kan båda vara klara för kvartsfinal.
 


Kristoffer Kranberg gjorde AIK:s båda mål i matchen mot Storvreta. Här är han steget före Storvretas Kim Johansson. Foto: Timo Gystafsson.


Uppsala
Hemmalaget Storvreta vann med uddamålet mot Falun på fredagen medan AIK tog en tämligen komfortabel seger mot division 1-laget Örebro SK. 

 
AIK:s Peter Fischerström fick
uppsöka sjukhus efter en otäck kollision.
Foto: Timo Gustafsson.

 

På lördagens program stod ett tätt prestigemöte mellan AIK och Storvreta. Efter bra målvaktsspel (Patrik Jansson i AIK och Viktor Klintsten i Storvreta) var det Storvreta som tog hem segern med 3-2.
 
Efter dryga kvarten inträffade en otäck kollision mellan AIK:s Peter Fischerström och Storvretas Joel Kanebjörk. Båda fick blödande lämna planen för transport till Akademiska sjukhuset men uppges nu vara okej.

Söndagen i Fyrishov kommer att inledas med match mellan AIK och Falun. Båda lagen står på tre poäng och matchen blir avgörande för vilka som följer Storvreta till kvartsfinal.

 
Botkyrka
Trots att flera spelare saknas har Balrog B/s vunnit mot både Järfälla och Linköping och därmed säkrat kvartsfinalenplatsen.
 
Järfälla vann stort mot Färjestaden på lördagen (10-3) och kan nu säkra kvartsfinalen i söndagens match mot Linköping.

 
Borås
Publiken i Borås har fått se målrika matcher. Warberg har gått vidare efter två vinster: 7-4 mot Helsingborg på fredagen och 10-7 mot Mullsjö på lördagen.

Lördagens match mellan Helsingborg och Pixbo blev ett jämnt målkalas. Lagen delade på poängen efter 9-9. De 18 målen till trots sköts det bara 31 skott på mål enligt den officiella skottstatistiken.

Warberg är alltså vidare till kvartsfinal. Pixbo ligger tvåa i gruppen men Helsingborg har en liten chans att gå förbi och lägga beslag på andraplatsen.

 
Läs vad media skriver om Ligacupen

Spelprogram och matchfakta


Författare: Klas Pettersson