Internationellt svep - Innebandy.se
2008-08-12 10:30

Internationellt svep

Här har vi samlat notiser från olika delar av innebandyvärlden.

 
  
SYDKOREA
Sydkorea har tagit ut 18 spelare till det som ska utgöra landets första damlandslag. Laget ska delta i Asia Pacific Floorball Championship nästa år som då spelas på hemmaplan. Man planerar att göra VM-debut 2011.
 
 
 
KANADA
Inför dam- och U19-VM nästa år jobbar nu det kanadensiska innebandyförbundet med att hitta innebandyspelare i Sverige med kanadensiskt medborgarskap. Man kan anmäla sitt intresse till Erik Kaill via e-post.
 
 
 
VITRYSSLAND
I början av juli arrangerades den första innebandyfestivalen i Vitryssland. Arrangemanget i Minsk innehöll öppen träning, presskonferens och en vänskapsmatch. Nästa steg är att bilda ett nationsförbund och att organisera det första mästerskapet.
 
 
 
ITALIEN
Den italienska olympiska kommittén har tagit med innebandyn i sin bevakning av nya sporter, vilket innebär att innebandyn i Italien kan få ett erkännande (recognition) om två år.
 
 
 
SLOVENIEN
Totalt 20 lag kommer att delta i en internationell turnering i Slovenien nästa veckoslut. Förutom från hemmanationen kommer de deltagande lagen från Ryssland, Finland, Österrike, Tjeckien, Georgien, Ungern och Estland.
 
 
 
ISLAND
På onsdagen skrivs det innebandyhistoria. Isländska Kópavogs går då in i kvalet till EuroFloorball Cup och det är första gången som ett lag från Island deltar i en internationell tävlingsmatch.
 
 
 
AUSTRALIEN
Måndagen den 25 augusti inleds årets upplaga av Asia Pacific Floorball Championship. I år spelas turneringen på herrsidan och kommer att avgöras i Australien. Hemmanationen ställer upp med sitt A-landslag och U19-landslag. Dessutom deltar Sydkorea, Malaysia och regerande mästarna Singapore.

 


Författare: Klas Pettersson