2008-08-14 13:23

Här startar VM-säsongen

Herrlandslagets första läger för säsongen startade på torsdagen i Linköping. Spelarna överraskades direkt av en transport ut i skogen, där man bland annat fick tillbringa natten.

Eftersom en stor av de 23 spelarna i truppen kommer att finnas med i Sveriges lag vid VM, är det pågående lägret viktigt inte minst när det gäller att svetsa samman gänget.

En del i detta är vildmarksövningen som inleddes under torsdagseftermiddagen. Spelarna kommer att få klara sig själva i skogen.


Herrlandslaget får stifta närmare bekantskap med skogen vid säsongens första läger. Foto: Bildbyrån.


Övningen sker i anslutning till Bjärkefalls gård som drivs av förre landslagsspelaren i fotboll Klas Ingesson.

Ingen av spelarna kände till något om vildmarksäventyret. Den enda instruktionen var att man skulle ha med sig oömma kläder.

– Det var lite svårt att hålla masken när flera av spelarna ringde och frågade vad som menades med oömma kläder, berättar materialförvaltaren Tomas Fransson.

Lägret övergår på lördagen till mer bekanta övningar med innebandyklubba och -boll. På lördagen blir det ett träningspass och söndagen innehåller bland annat en internmatch.


 

Följande spelare är samlade till säsongens första landslagsläger:


Målvakter: Mikael Karlsson, Daniel Ramsin och Peter Sjögren.

Backar: Jesper Berggren, Daniel Dahl, Peter Fischerström, Kristoffer Kranberg, Henrik Olofsson, Mattias Samuelsson och Mattias Wallgren.
Kimmo Eskelinen har lämnat återbud och ersättare meddelas senare.

Forwards: Joakim Andersson, Alexander Bodén, Daniel Calebsson, Mats Carlsson, Fredrik Djurling, Martin Emanuelsson, David Gillek, Mattias Helgesson, Niklas Jihde, Andreas Johansson, Karl-Johan Nilsson och Magnus Svensson.


Författare: Klas Pettersson