Ett startskott för säsongen 2008/09 - Innebandy.se
2008-08-27 13:12

Ett startskott för säsongen 2008/09

Till helgen spelas gruppspelet i Ligacupen. Det får ses som ett startskott på herrarnas elitssäsong 2008/09. Här på innebandy.se kommer alla matcherna i Ligacupen att direktrapporteras på LiveMatch.

Följ Ligacupens
matcher direkt:

I den nordligaste gruppen återfinns två av nykomlingarna i SSL, nämligen Umeå City och Västerås. Gruppen spelas i Umeå och avslutas på söndagen med derbyt mellan Dalen och Umeå City. Det fjärde laget i gruppen är division 1-laget Örnsköldsvik.

I Uppsala spelas grupp B. Hemmalaget Storvreta vill ha på revansch på Falun, dels från förra årets förlust i Ligacupen och dels från träningsmatchen i lördags där Falun vann med 8-4. Gruppen dras igång med matchen AIK-Örebro SK på fredagseftermiddagen.


Matchen mellan Balrog och Järfälla inleder gruppspelet i Botkyrkahallen på fredag. Foto: Bildbyrån.


Grupp C spelas i Borkyrka med undantag för fredagens match mellan Linköping och Färjestaden, som spelas i Linköping. Hemmalaget Balrog B/S står inför en spännande säsong. Från försäsongsresultaten kan nämnas en förlust mot FC Helsingborg senaste helgen. Gruppens fjärde lag är Järfälla.

Den sydligaste gruppen spelas helt på ”neutral plan”, då den avgörs i Boråshallen. Gruppen innehåller enbart Superligalag, däribland regerande svenska mästarna Warberg och regerande ligacupmästarna Pixbo Wallenstam. SSL-nykomlingen Hide-a-lite Mullsjö kommer att få bekänna färg. I gruppen återfinns också Helsingborg.

De två bästa lagen från varje grupp går vidare till kvartsfinal.


Hela spelprogrammet för Ligacupen


Författare: Klas Pettersson