Dalbjer viktig i Falun - Innebandy.se
2008-08-29 07:30

Dalbjer viktig i Falun

Idag startar vi presentationerna av säsongens elitlag. Först ut är damerna i IBF Falun, ett lag där Malin Dalbjer har en betydelsefull roll.
 

 Lag:IBF Falun, damer
 Serie:ElitserienFalun blev femma i grundserien och åkte ut i kvarten mot Pixbo Wallenstam.

Spelarstatistik 2007/08
 


För andra året är Andreas Lundmark huvudtränare för Faluns damer. Ny på posten som assisterande tränare är Tommy Stenius. Han kommer närmast som tränare från Domnarvets damer i division 2.

– Jag har huvudansvar för allt vi gör och framför allt vid matcherna. Tommy sköter ofta träningarna, berättar Andreas Lundmark.

Övriga i ledarstaben är Karin Torneklint (fystränare), Lennart Mehtälä (lagledare) och Alexander Bortas (material).
 


Faluns namnkunnigaste nyförvärv är rutinerade forwarden Josefina Parling som återvänder till klubben efter en sejour i Pixbo. Övriga nyförvärv är Cassandra Larsson (RIG Umeå), Erika Andersson (Falun Ungdom), Emma Åström (Alba), Katarina Jansson (Insjön) och Melinda Holmertz (Domnarvet).
 


Falun är mitt inne i ett generationsskifte och idel landslagsmeriterade spelare lägger klubban på hyllan. Centern Camilla Granelid har betytt mycket för sin klubb genom åren, både som spelare och ledare.
 
Även backen Jenny Magnusson slutar. Hon gjorde comeback förra säsongen, men väljer nu alltså att sluta igen. Målvakten Katja Hinders har också flaggat för att det är slutspelat. Maria Lennartsson och Jenny Lundkvist är övriga som lägger av.
 


Malin Dalbjer är en av Faluns viktigaste spelare. Förra säsongen kom hennes genombrott i landslaget. Foto: Bildbyrån.
 Hannele Jansson och Malin Dalbjer är oerhört viktiga för oss, säger Lundmark.
 
Han vill även lyfta fram backen Emma Lundmark och forwarden Sara Kristoffersson.
 
– Bägge är på gång och jag blir förvånad om inte Sara vinner poängligan i år, tror Lundmark.
 


Faluns lagkapten tidigare år har varit Cecilia Hast, men hon är långtidsskadad och man tvingades byta.

– Hannele Jansson är utsedd till vår lagkapten, då hon alltid gör allt, är både positiv och kritisk till det vi gör. Hon blir perfekt, menar Lundmark.
 – Jag tycker mig se en god utveckling i Therese Strömberg. Hon har bra inställning och är träningsvillig. Även Erika Andersson går framåt. Hon är ett yrväder som petar in alla bollar framför mål. En liten och tuff spelare, tycker Lundmark.
 


– Vi nöter in mycket nytt nu och utvecklar både kontringsspelet samt den höga pressen. Vi har ändrat om vårt defensiva spel, vilket ska skapa bra anfallslägen. Vi försöker tänka offensivt även i vår defensiv, förklarar Lundmark.
 


– Vi går in för att vinna, något annat finns inte, anser Lundmark.
 Falun har spelat en turnering i Båstad, där man förlorade finalen mot Pixbo. Annars har man mött Faluns P-92:or två gånger, med en vinst och en förlust som resultat. I helgen ska man möta Endre, Rönnby och Iksu i en turnering på Gotland.


Falun inleder med bortamatch mot Dalen den 14 september.Författare: Gittan Ahonen Gunnarzon