2016-04-21 14:02

Tidigare skadan inget hinder för Forsmark


Felicia Forsmark spelade EFT - men inte Finnkampen. Foto: Per Wiklund

Felicia Forsmark lyfte själv luren, ringde förbundskapten Åsa Karlsson och tackade nej till U19-Finnkampen på grund av en lårskada. Då trodde hon också att VM-platsen var förlorad. Men ett starkt psyke tog henne tillbaka – hela vägen till Kanada.

Telges Felicia Forsmark har en imponerade säsong bakom sig. Hon var en stor anledning till att Telge tog sig till SSL-kval och imponerade också i Euro Floorball Tour i Finland i höstas.

Men en gammal skada kunde ha stoppat henne från VM-resan till Kanada.

– Jag hade en bristning och ärrbildning på baksida lår inför U19-Finnkampen (i februari). Jag hade problem redan förra säsongen med låret. Men jag gick bara på lite behandlingar. Sedan var det på samma ställe det kom igen…

Hur surt var det här?
– Jag blev jätteledsen, så klart. Men jag tog ett eget beslut och ringde och sa det till Åsa. Hon blev glad att jag sa det i alla fall. Jag tänkte att det var kört att visa upp mig inför VM. Men hon sa att jag fortfarande hade säsongen på mig att visa upp mig.

Faktum är att Forsmark spelade skadad under flera månader. När hon väl insåg vad det var vilade hon tre matcher – och började leverera igen.

– Jag kände pressen. Med tanke på hur det hade gått hela säsongen, det har gått så bra. Jag var tvungen att prestera.

Och det gjorde hon. Sedan kom samtalet: Forsmark fick en VM-plats.

– Jag blev helt skakis, jag blev skitglad. Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Att spela ett VM har varit en dröm sedan jag var liten.

U19-VM spelas 4-8 maj i kanadensiska Belleville.

Tidigare presenterade VM-spelare:
Moa Svanström
Frida Ahlstrand
Josefine Wålinder
Hanna Svensson
Klara Molin
Lovisa Hedin
Sofia Olander

Hela truppen till U19-VM


Författare: Anton Rosenblad