Drömstart - men Finland vände och vann - Innebandy.se
2016-04-24 13:57

Drömstart - men Finland vände och vann


Sverige föll i slutminuterna. Foto: Schweiziska Innebandyförbundet

Rasmus Sundstedt gav Sverige en drömstart i den avgörande matchen i Euro Floorball Tour mot Finland. Men finnarna vände matchen och vann med 4-3.
– Vi har lite att jobba på, säger Sundstedt. 

Både Sverige och Finland stod på fem poäng inför den sista matchen i Euro Floorball Tour i schweiziska Lausanne. Matchen skulle alltså avgöra vilket lag som skulle vinna turneringen.

Och Sverige – och framför allt Rasmus Sundstedt – började bäst. Efter knappt tre minuter sköt han 1-0 stenhårt i nättaket, och bara två minuter senare gled han igenom hela Finlands slott och satte 2-0.

– Starten var kanon. Skönt att jag äntligen fick in dem. Jag har ju haft lite lägen i de två tidigare matcherna, säger Sundstedt.

Tobias Gustafsson utökade Sveriges ledning till 3-0, men Finland kom igen och reducerade till 3-2 inför slutperioden.

Kvitteringen kom också efter knappt fem minuter, och sedan ökade spänningen rejält. Båda lagen radade upp chanser, men målvakterna höll tätt – fram till 17.33, då Finland fick en straff som de förvaltade till 4-3.

Trots en sista press från svenskarna kom ingen kvittering, och Sverige slutade alltså tvåa i säsongens sista Euro Floorball Tour.

– Vi kom inte upp i någon riktig nivå, tycker jag. Men det känns bra inför nästa säsong i alla fall. Det är skönt att säsongen är över och vi får lite vila och kan börja fokusera på något nytt sedan. Men klart man hade velat åka härifrån med en vinst i den här turneringen. Det är inte hela världen att förlora i EFT, men vi har lite att jobba på i alla fall, säger Sundstedt.

Matchfakta
Finland-Sverige 4-3 (1-3, 1-0, 2-0)

Första perioden
0-1 02.57 Rasmus Sundstedt (Kim Nilsson)
0-2 04.47 Rasmus Sundstedt (Emil Johansson)
0-3 10.00 Tobias Gustafsson (Anton Karlsson)
1-3 16.24 Peter Kotilainen (Janne Lamminen)

Andra perioden
2-3 18.09 Tero Tiitu (Eemeli Salin)

Tredje perioden
3-3 04.55 Peter Kotilainen (Joonas Pylsy)
4-3 17.33 Krister Savonen 


Författare: Anton Rosenblad